Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Sake | Saké
Explore our range of premium Japanese sake

Sake (of saké) is een traditionele alcoholische rijstdrank uit Japan. Hoewel het ook wel rijstwijn wordt genoemd, heeft het in bereidingswijze meer gemeen met bier. Saké wordt nameljik gebrouwen. Hiervoor wordt niet alleen rijst gebruikt, maar ook water, koji (een soort schimmel) en gist. Verspreid over heel Japan zijn sakébrouwerijen te vinden en een groeiend aanbod wordt geëxporteerd.

In onze winkels en op Mariuswijn.nl vind je een ruim assortiment saké, uiteenlopend van verfijnde junmai (dai)ginjo tot levendige namazake, uitgesproken taru sake en complexe koshu sake. Daarnaast kun je er terecht voor andere Japanse specialiteiten als umeshu en yuzu sake. We voeren bekende sake-merken als Dassai en Kozaemon, maar ook sake van kleine familiebrouwerijen. Bekijk hieronder ons assortiment Japanse saké.


Amabuki Super Dry Tokubetsu Junmai

De smaak van deze saké is een mooie balans tussen umami en frisse zuren. De hoge Saké Meter Value van 12 geeft aan dat dit een hele droge saké is.

Flesinhoud: 720 ml

29,00

Vanaf 12 flessen 26,60 per fles

Keiryu Asa-shibori Daiginjo Nama Genshu

Endo Brewery (Nagano prefectuur) produceert hoogwaardige sake door middel van het toepassen van oude brouwmethoden, en kan dus met recht een traditionele brouwerij genoemd worden: de brouwerij is ten slotte al 150 jaar in het bezit van de familie!

Flesinhoud: 720 ml

29,50

Vanaf 12 flessen 27,05 per fles

Bennett Char Junmai Daiginjo

De Char Bennett wordt geproduceerd door Endo Sake Brewery, gevestigd in Suzaka, in de Nagano prefectuur. De brouwerij werd opgericht in 1864 voor de lokale Suzaka-clan. Inmiddels staat alweer de 5e generatie aan het roer van dit gerenommeerde familiebedrijf.  Het pure, zuivere water uit Nagano speelt een grote rol in de zachte, elegante stijl van deze sake.Het is een zogenaamde Naka-dori sake, wat betekent dat alleen het middelste deel van de persing wordt gebruikt, dat algemeen als beste beschouwd wordt door zijn helderheid en zuivere smaak.

Flesinhoud: 720 ml

34,00

Vanaf 12 flessen 31,20 per fles

Keiryu Dai-Koshu 38yrs.

Endo Brewery (Nagano prefectuur) produceert hoogwaardige sake door middel van het toepassen van oude brouwmethoden, en kan dus met recht een traditionele brouwerij genoemd worden: de brouwerij is ten slotte al 150 jaar in het bezit van de familie!

Flesinhoud: 720 ml

Kidoizumi Shuzo Kokin 1990 Koshu

Deze Kokin 1990 van Kidoizumi Shuzo is een blend van maar liefst 3 verschillende jaren waravan de jogste jaargang maarliefst uit 1991 komt.  Kidoizumi is gespecialiseerd in het brouwen van Koshu (gerijpte) sakés.

Kikumasamune Ginpack Saké 900ML

Deze saké heeft een van de beste prijs/kwaliteit verhouding uit Japan en is ideaal als huissake aangezien de sake koud, warm en op kamertemperatuur geconsumeerd kan worden. Deze 'basis' saké is wederom bekroond met een gouden medaille bij de prestigieuze Monde Selection-prijzen. Drink deze saké koud uit een wijnglas of verwarmd uit een O-Shoko.

Taiheizan Kimoto Junmai

Een elegante kimoto saké, met aardse tonen. De saké heeft een lichte romige structuur en een lange afdronk. Deze saké kan zowel koud als warm gedronken worden.

Flesinhoud: 720 ml

25,00

Vanaf 12 flessen 22,95 per fles

yamato-shizuku-junmai-kimoto-sake

Yamato Shizuku Junmai Kimoto

Een elegante, zachte saké gebrouwen op de Kimoto manier. 

Flesinhoud: 720 ml

27,00

Vanaf 12 flessen 24,75 per fles

Ura Gasanryu Koka Honjozo

Gasanryu Ura Koka is een licht geelgroene saké, doordat er geen koolstoffiltering heeft plaatsgevonden. In de neus mooie kruidige aroma’s en in de smaak veel fruit zoals meloen en peer, gecombineerd met geroosterde granen.

Flesinhoud: 720 ml

28,00

Vanaf 12 flessen 25,70 per fles

Hakkaisan Shiboritate Nama Genshu

Deze saké wordt rechtstreeks van de pers gebotteld. Onverdund, ongepasteuriseerd, fris en krachtig met uitgebalanceerde aroma's. Geniet van deze saké koud in een wijnglas.  

Flesinhoud: 720 ml

Tengumai Junmai Yamahai

Tengumai is een brouwerij die is opgericht in 1823 en nog steeds wordt gerund door de familie. Ze staan bekend om premium saké, die geproduceerd worden met traditionele methoden en met de hoogste kwaliteit rijst en water uit de regio.

Flesinhoud: 720 ml

30,00

Vanaf 12 flessen 27,50 per fles

Kozaemon Tori Junmai Ginjo

Deze sake wordt voor 100% gebrouwen met Miyamanishiki die is gepolijst tot 55%. Een goede balans tussen umami en frisheid past prachtig bij Yakitori of bij vettere visgerechten.

Flesinhoud: 720 ml

Kozaemon Sakana Junmai Ginjo

In de neus fruit zoals citroen, appel, peer en meloen. Zeer vriendelijke sake om te drinken, zachte body met mooie mineraliteit en goed uitgebalanceerde smaken. De afdronk is verfrissend. Deze saké is zeer breed inzetbaar en geschikt om een volledig diner te ondersteunen.

Flesinhoud: 720 ml

Biden 1999 Koshu Saké

Prachtige saké die doet denken aan droge sherry. De licht oxidatieve tonen in samenspel met de tonen van caramel en het hartige karakter, maakt deze saké complex en toegankelijk tegelijk. De traditionele yamahai methode zorgt voor een extra bite en diepgang.

Flesinhoud: 720 ml

31,95 per fles

Garyubai Homarefuji Junmai Ginjo

Deze saké komt van de Sanwa Brewery, die zich in de stad Shimizu bevindt, in de schaduw van het Fuji gebergte. Deze stad is in de saké wereld beroemd om zijn waterkwaliteit, dat gebruikt wordt voor de saké.

Flesinhoud: 720 ml

32,50

Vanaf 12 flessen 29,80 per fles

Hoe moet ik saké schenken?

De meeste (kwaliteits)saké serveer je het beste gekoeld, tussen de 7 en 10 graden, of op kamertemperatuur. Gebruik hiervoor wijnglazen en houd in gedachte dat hoe sterker de smaak, des te groter het glas moet zijn. Hierdoor kan de saké ademen en komt de smaak beter tot zijn recht.

Saké combineert geweldig met eten

De Japanners hebben een gezegde: “Saké doesn’t fight with food”. Hiermee wordt bedoeld dat saké vaker wél dan niet bij gerechten en ingrediënten past. Doordat saké zachtere zuren en geen tannine heeft, gaat het goed samen met zowel vlees als gegrilde vis, sushi, groenten en kruiden. Ook is het ontzettend veelzijdig, waardoor het goed past bij de vaak verschillende smaken op één bord. Om de juiste saké bij een gerecht te vinden is het belangrijk om de verschillende smaken te snappen. Zo kan een saké net als ‘gewone' wijn zoet, droog, bitter en zuur smaken, maar ook umami. Probeer bij het combineren in gedachten te houden dat saké perfect is om smaken in gerechten te versterken, maar ook te verminderen. Kijk dus naar overheersende smaken die best mogen worden geremd, maar ook naar die componenten waar je meer van wil proeven..

Onze sake top-5

Ook wij hebben zo onze favoriete sakes. Hieronder vind je een top-5 van sakes in ons assortiment die je geprobeerd moet hebben!

  1. Kozaemon Junmai Ginjo Bizen Omachi Namazake - ongepasteuriseerd, elegant & complex met een fijne, frisse 'bite'
  2. Kiku Masamune Junmai Taru Sakegerijpt op cederhout, hartig & aards, umami
  3. Dassai 23 Junmai Daiginjo Sake - licht maar complex, spatzuiver, minutenlange afdronk
  4. Yamato Shizuku Yamahai Junmai Sake - rijk & krachtig, umami, aards, spicy
  5. Kikumasamune Ginpack Sake - toegankelijk, prijs/kwaliteit, fraaie huis-sake

Sake kopen in Den Haag en Wassenaar

Sinds 2019 kun je bij Marius Jouw Wijnvriend in Den Haag ook saké kopen. We bieden een ruim assortiment aan kwaliteitssaké in uiteenlopende stijlen en uit verschillende districten in Japan. Onder meer bekende merken als Dassai en Kozaemon zijn bij ons vertegenwoordigd, maar ook veel minder bekende namen. Daarnaast hebben we diverse andere Japanse specialiteiten zoals umeshu en yuzu-saké in ons assortiment.

Ben je op zoek naar een mooie saké? Dan is deze eenvoudig bij ons te bestellen in de webwinkel. Natuurlijk hebben wij ook in onze speciaalzaken in Den Haag en Wassenaar een mooie selectie saké staan. Deze wordt met zorg gekoeld bewaard, zodat je na aankoop kunt genieten van kwaliteitssaké zoals hij bedoeld is.

sake kopen

Sake store

Are you looking for a sake store in The Hague? Look no further! You can find our online sake store right here on Mariuswijn.nl. We deliver a large and growing range of sake across the Netherlands as well as abroad. If you want to browse through the bottles yourself or ask for advice, you are also welcome in our sake store (part of our wine store) in The Hague. Whether you're looking to buy sake for yourself or as a surprising gift, our well-informed staff is happy to help you choose the best sake for your purpose.

sake storeAs it is a delicate product, we store sake chilled in special fridges in our sake store (see photo above). This helps preserves the freshness of the sake. In summertime, we ship our sake with coolpacks to protect the sake from spoilage. We recommend you to store sake in a dark place and at a maximum temperature of 8 degrees celcius. This is especially important for delicate styles of sake like Ginjo and unpasteurized sake (nama-zake).

Buy Sake Online: Our Premium Sake Selection at Your Fingertips

If you're a sake enthusiast or just starting to discover this unique Japanese beverage, you might be wondering where to buy sake online. Look no further! Our online shop Mariuswijn.nl offers a wide selection of premium sake, including Dassai Sake, one of the most sought-after sake brands.

When you shop sake online through our website, you have access to an extensive range of sake types and brands that might not be available at your local store. You can explore the different categories of sake, such as junmai, ginjo, and daiginjo, but also lesser known styles like namazake and koshu sake, and find the perfect sake to suit your taste preferences.

Shop Premium Brands of Japanese Sake in our Online Sake Store

We offer an exceptional selection of premium sake from top Japanese breweries, including Dassai Sake. Dassai Sake is known for its high-quality, smooth taste, and is a favorite among sake connoisseurs worldwide. Our selection includes a range of Dassai Sake bottles, from the complex and elegant Dassai 23 Junmai Daiginjo to the richer, creamy Dassai 45 Junmai Daiginjo.

In addition to Dassai Sake, we also offer an extensive selection of other premium sake brands, including Kozaemon, Gekkeikan, Hakkaisan, and Hinoshita. Our online sake store provides a convenient and reliable way to buy sake online, with quick and easy delivery straight to your doorstep.

Our Sake Store: Explore a World of Flavors and Styles

If you're looking to shop sake in the Netherlands, you have reached your destination. Our online sake store offers a broad selection of premium sake from top Japanese breweries, ready to be delivered throughout The Netherlands. Whether you're looking for a light and fruity sake or a rich and robust one, we have something for everyone. Our online store provides a convenient and reliable way to shop sake in the Netherlands, with quick and easy delivery straight to your doorstep.

Whether you're a seasoned sake connoisseur or a curious beginner, our online sake store has everything you need to explore the exciting world of premium sake. Start browsing today and discover your new favorite sake brand!

Even geduld a.u.b.