Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Marius Blindproefavond
Oefenen, oefenen, oefenen


Datum/tijd
op 29-5-2024 van 19:30 uur tot 22:00 uur
Locatie
Marius' Proeflokaal: Piet Heinstraat 91 Den Haag

Het blind proeven en identificeren van wijn is en blijft één van de meest uitdagende klussen voor wijnliefhebbers en wijnprofessionals. De beste manier om dit onder de knie te krijgen? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen Maar elke avond een fles wijn opentrekken puur voor de oefening is  A) niet leuk, B) niet gezond en C) onbetaalbaar. De oplossing: de Marius Blindproefavond. Schrijf je in en proef - onder begeleiding van onze gediplomeerde Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4) - samen met andere enthousiaste wijnliefhebbers diverse wijnen blind. Deel bevindingen en help elkaar een betere blindproever te worden. Wij helpen je uiteraard met feedback, tips & tricks. Ideaal voor SDEN of WSET cursisten die wel een beetje extra oefening kunnen gebruiken, maar niet in een actieve proefgroep zitten. Ideaal als je bijvoorbeeld voor een aankomend examen je zintuigen wilt scherpstellen!

Hoe werkt de Marius Blindproefavond?

We proeven gezamenlijk 8 wijnen blind. De wijnen die geproefd worden zijn iedere blindproefavond anders. Soms zal er een verband zijn en andere keren is het een mixed bag. De centrale bespreking van de wijnen zal volgens het SDEN stramien plaatsvinden, maar je mag natuurlijk zelf weten of je een uitgebreide proefnotitie maakt volgens WSET of SDEN methode, of dat je een eigen manier hanteert. Uiteindelijk gaat het erom dat jij beter wordt in het blind proeven en beoordelen van wijn.

Voor wie is de Marius Blindproefavond?

Iedereen die beter wil leren blindproeven mag zich inschrijven voor de blindproefavonden. Omdat we de geproefde wijnen samen bespreken volgens het SDEN format, helpt het natuurlijk als je al een (SDEN) wijncursus hebt gevolgd of daarmee bezig bent. Heb je een wijnopleiding gevolgd waarbij wijnen op een andere manier worden geanalyseerd, dan hoeft dit geen belemmering te zijn. De blindproefavond gaat vooral om het delen van kennis en ontvangen van feedback op je proefnotities. De volgorde waarin je iets opschrijft en of je nu op een 5-puntsschaal scoort of met +/- werkt is minder van belang.

Wanneer is de Marius Blindproefavond?

De eerstvolgende blindproefavonden zijn:

- woensdag 27 maart 2024 van 19:30 tot 22:00 VOL

- woensdag 29 mei 2024 van 19:30 tot 22:00

Wie geeft de Marius Blindproefavond?

De blindproefavonden zijn opgezet en worden begeleid door Ward Boltong, Vinoloog van de Wijnacademie en al jaren een vaste kracht in ons team. Naast deze avonden geeft Ward ook de wijncursussen SDEN 2 en 3. Zjin ruime ervaring in het blindproeven van wijnen en begeleiden van cursisten zet hij graag in om jou te helpen een betere blindproever te worden!

Prijs per persoon: € 32,50

Even geduld a.u.b.