Wijnblog

De mooiste verhalen uit de wereld van wijn!
Meer dan Cognac en Confit
door Ward Boltong | woensdag 08 maart 2023

De ondergewaardeerde wijnen van Zuid-West Frankrijk

Meer dan Cognac en Confit

In de late Middeleeuwen was de wijnbouw van de Sud-Ouest zowaar verder ontwikkeld dan die in de Bordeaux. In de Sud-Ouest wordt tegenwoordig een enorm scala aan wijn(stijl)en gemaakt. Lees meer over deze ondergewaardeerde wijnstreek in deze blog!
World Syrah Day
door Jaap Korst | donderdag 16 februari 2023

World Syrah Day

Categorie: Lijstjes
16 februari is World syrah Day. Een prima reden om eens een blogpost te wijden aan deze mooie blauwe wijndruif, die verantwoordelijk is voor enkele van de meest beroemde wijnen in Frankrijk en daarbuiten. Met een top-5 favoriete syrah-wijnen!
Languedoc: de proeftuin van Frankrijk
door Ward Boltong | donderdag 02 februari 2023

Languedoc: de proeftuin van Frankrijk

In de Languedoc worden betaalbare en smaakvolle wijnen gemaakt die het ontdekken meer dan waard zijn. Niet zelden wordt er geëxperimenteerd met niet-typische druivenrassen. In deze blog nemen we je mee naar de weelderige proeftuin van Frankrijk.
Dansen op de vulkaan
door Jaap Korst | vrijdag 30 september 2022

Dansen op de vulkaan

Welke wijnen zijn nou meer vulkanisch dan die van de Etna? Je vindt hier karaktervolle en authentieke wijnen van inheemse druivenrassen. met complexiteit en een levendige smaak. Wat maakt Etnawijnen zo bijzonder? Je leest het in deze blog.
De R in het seizoen
door Ward Boltong | vrijdag 23 september 2022

De R in het seizoen

Categorie: Wijn & Spijs
De R zit weer in de maand. Dat betekent: mosselen! In deze blog geven we enkele handvatten bij diverse bereidingswijzen van mosselen en delen we onze eigen favoriete mosselwijnen, LekkeRRR!
Sans Soufre Ajouté
door Ward Boltong | woensdag 07 september 2022

Sans Soufre Ajouté

Categorie: Wijneducatie
Sulfiet: een splijtzwam in de hedendaagse wereld van wijndrinkers en wijnmakers. Een slechte reputatie is snel gemaakt, maar is sulfiet in wijn nou werkelijk een boosdoener of wordt het onterecht tot zondebok gemaakt?
Montepulciano nader verklaard
door Ward Boltong | donderdag 11 augustus 2022

Montepulciano nader verklaard

Categorie: Wijneducatie
Er zijn van die wijntermen die ons op het verkeerde been proberen te zetten. We gaan het hebben over een herkomstbenaming die dezelfde naam draagt als een druivensoort: Montepulciano. Na het lezen van deze blog houd jij ze moeiteloos uit elkaar!
Even geduld a.u.b.