Wijnblog

De mooiste verhalen uit de wereld van wijn!
Dansen op de vulkaan
door Jaap Korst | vrijdag 30 september 2022

De spanning van Etna Rosso & Bianco

Dansen op de vulkaan

Welke wijnen zijn nou meer vulkanisch dan die van de Etna? Je vindt hier karaktervolle en authentieke wijnen van inheemse druivenrassen. met complexiteit en een levendige smaak. Wat maakt Etnawijnen zo bijzonder? Je leest het in deze blog.
De R in het seizoen
door Ward Boltong | vrijdag 23 september 2022

De R in het seizoen

Categorie: Wijn & Spijs
De R zit weer in de maand. Dat betekent: mosselen! In deze blog geven we enkele handvatten bij diverse bereidingswijzen van mosselen en delen we onze eigen favoriete mosselwijnen, LekkeRRR!
Sans Soufre Ajouté
door Ward Boltong | woensdag 07 september 2022

Sans Soufre Ajouté

Categorie: Wijneducatie
Sulfiet: een splijtzwam in de hedendaagse wereld van wijndrinkers en wijnmakers. Een slechte reputatie is snel gemaakt, maar is sulfiet in wijn nou werkelijk een boosdoener of wordt het onterecht tot zondebok gemaakt?
Montepulciano nader verklaard
door Ward Boltong | donderdag 11 augustus 2022

Montepulciano nader verklaard

Categorie: Wijneducatie
Er zijn van die wijntermen die ons op het verkeerde been proberen te zetten. We gaan het hebben over een herkomstbenaming die dezelfde naam draagt als een druivensoort: Montepulciano. Na het lezen van deze blog houd jij ze moeiteloos uit elkaar!
Natuurwijn opgehelderd
door Ward Boltong | vrijdag 20 mei 2022

Natuurwijn opgehelderd

Categorie: Wijneducatie
De discussie over natuurwijn kent vaak twee kampen die het maar zelden met elkaar eens zijn. Liefhebbers die niet anders drinken versus sceptici dier de neus voor ophalen. Wij zetten het een en ander op een rijtje. Een oordeel laten we aan jou.
Wine’s Wonderwomen
door Ward Boltong | maandag 07 maart 2022

Wine’s Wonderwomen

Morgen, dinsdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Dat leek ons een uitstekend moment om jullie kennis te laten maken met een aantal vrouwelijke wijnmakers die ons voorzien van geweldige wijnen. Een ver van complete top-3!
Uit de schaduw van Port
door Ward Boltong | maandag 28 februari 2022

Uit de schaduw van Port

De onversterkte wijnen van de Douro bieden de regio toekomstperspectief. Wij grijpen deze ontwikkeling aan om twee van onze top-producenten uit de Douro in de schijnwerpers te zetten; Luis Seabra Vinhos en Quinta da Romaneira.
Even geduld a.u.b.