Wijnblog

De mooiste verhalen uit de wereld van wijn!
Met Heidsieck aan tafel bij Calla's
door Ward Boltong | vrijdag 25 augustus 2023

Dining with the Stars

Met Heidsieck aan tafel bij Calla's

Categorie: Events
Hoe combineer je spijs bij wijn, in plaats van andersom? Wij vroegen Restaurant Calla's (al ruim 2 decennia in het trotse bezit van een Michelin-ster) om een menu te bedenken bij 6 verschillende Champagne's van Charles Heidsieck. Een magische avond!
Op bezoek bij de zusters van het Sint-Catharinadal
door Ward Boltong | vrijdag 04 augustus 2023

Op bezoek bij de zusters van het Sint-Catharinadal

De Norbertinesserzusters van het Sint-Catharinadal maken sinds 2017 hun eigen wijn. De wijnen zijn veelal op basis van klassieke Bourgondische druivenrassen, en het Nederlandse klimaat leent zich daar steeds meer voor. Lees hier hoe de wijnen scoren!
Aan tafel bij Pinot
door Ward Boltong | vrijdag 21 juli 2023

Aan tafel bij Pinot

Categorie: Wijn & Spijs
Wijnbar Pinot (Breda) was maandag 12 juni het decor voor ons personeelsuitje. Er werd een fantastische 5-gangen lunch geserveerd met bij elke gang 2 wijnen. Aan ons de vraag waar de wijnen vandaan kwamen. Hier lees je wat er in onze glazen zat! 
Herrezen uit het as
door Ward Boltong | vrijdag 07 juli 2023

Herrezen uit het as

Categorie: Wijnreizen
Hoe is wijnbouw mogelijk in een warm, droog klimaat met nauwelijks neerslag? Laat dat maar aan de boer(inn)en van Lanzarote over! Decennia lang lukt het ze al om spannende wijnen te maken op dit kurkdroge eiland. In deze blog lees je er alles over!
Saké doesn't fight with food
door Luuk van Amerongen | vrijdag 07 april 2023

Saké doesn't fight with food

Categorie: Sake
Bij Marius zijn we niet alleen grote liefhebbers van wijn, maar ook van Japanse "rijstwijn": saké. In deze blog vertel ik je daarom graag over deze populaire dranksoort in ons assortiment en deel ik 5 van mijn favoriete saké-spijscombinaties.
Meer dan Cognac en Confit
door Ward Boltong | woensdag 08 maart 2023

Meer dan Cognac en Confit

In de late Middeleeuwen was de wijnbouw van de Sud-Ouest zowaar verder ontwikkeld dan die in de Bordeaux. In de Sud-Ouest wordt tegenwoordig een enorm scala aan wijn(stijl)en gemaakt. Lees meer over deze ondergewaardeerde wijnstreek in deze blog!
World Syrah Day
door Jaap Korst | donderdag 16 februari 2023

World Syrah Day

Categorie: Lijstjes
16 februari is World syrah Day. Een prima reden om eens een blogpost te wijden aan deze mooie blauwe wijndruif, die verantwoordelijk is voor enkele van de meest beroemde wijnen in Frankrijk en daarbuiten. Met een top-5 favoriete syrah-wijnen!
Even geduld a.u.b.