Wijnblog

De mooiste verhalen uit de wereld van wijn!
Bobal uit de hoogte
door Ward Boltong | vrijdag 23 februari 2024

Bodegas Ponce: pionier van Manchuela

Bobal uit de hoogte

Manchuela heeft misschien niet de reputatie en allure van Rioja, Ribera del Duero of Jerez, maar als het aan pionier Juan Antonio Ponce ligt komt daar snel verandering in! Lees hier over de prachtige bobal-gedomineerde wijnen van dit familiebedrijf.
De vele gezichten van sangiovese
door Ward Boltong | vrijdag 19 januari 2024

De vele gezichten van sangiovese

Sangiovese staat aan de basis van een aantal absolute Toscaanse klassiekers: Chianti, Vino Nobile en natuurlijk Brunello di Montalcino. Hij wordt alleen overal anders genoemd en dat kan verwarring scheppen. Wij zetten alle synoniemen op een rijtje!
Beaujolais volgens Brun
door Ward Boltong | vrijdag 17 november 2023

Beaujolais volgens Brun

De 3e donderdag van november staat in het teken van Beaujolais Nouveau: de eerste wijn van de nieuwe oogst. Jean-Paul Brun is een van de producenten in de Beaujolais die laat zien dat hier ook stevige, serieuze Bourgogne-achtige wijn gemaakt wordt!
Masterclass Centre-Loire bij Proef bij Platenburg
door Ward Boltong | vrijdag 27 oktober 2023

Masterclass Centre-Loire bij Proef bij Platenburg

Categorie: Wijn & Spijs
Proef bij Platenburg was woensdagavond 11 oktober het decor voor een masterclass Centre-Loire wijnen van Chris Alblas. Aansluitend kregen we 4 gangen geserveerd, natuurlijk bijgestaan door verschillende wijnen uit de streek. 
Een bezoekje aan de dokter
door Ward Boltong | vrijdag 13 oktober 2023

Een bezoekje aan de dokter

Categorie: Wijnreizen
Franz Wehrheim is de 4e generatie die actief is in de wijnbouw van hun familiedomein in Birkweiler, Pfalz. De Burgundersorten (druivenrassen uit de Bourgogne) gedijen hier uitstekend. Lees hier verder over deze VDP-producent en zijn prachtige wijnen!
Met Heidsieck aan tafel bij Calla's
door Ward Boltong | vrijdag 25 augustus 2023

Met Heidsieck aan tafel bij Calla's

Categorie: Events
Hoe combineer je spijs bij wijn, in plaats van andersom? Wij vroegen Restaurant Calla's (al ruim 2 decennia in het trotse bezit van een Michelin-ster) om een menu te bedenken bij 6 verschillende Champagne's van Charles Heidsieck. Een magische avond!
Op bezoek bij de zusters van het Sint-Catharinadal
door Ward Boltong | vrijdag 04 augustus 2023

Op bezoek bij de zusters van het Sint-Catharinadal

De Norbertinesserzusters van het Sint-Catharinadal maken sinds 2017 hun eigen wijn. De wijnen zijn veelal op basis van klassieke Bourgondische druivenrassen, en het Nederlandse klimaat leent zich daar steeds meer voor. Lees hier hoe de wijnen scoren!
Even geduld a.u.b.