Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Wijnproeverij bij Marius
Vanaf 25 euro per persoon

Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een wijnproeverij in Den Haag? Zoek niet verder! Wij organiseren in onze Wijnwinkel Marius in Den Haag en Wassenaar leuke en leerzame wijnproeverijen voor diverse gelegenheden. Of je nu een bedrijfsuitje hebt of met vrienden een gezellige activiteit wilt beleven – de proeverijen zijn geschikt voor ieder gezelschap. Ons proeflokaal in Den Haag biedt ruimte aan groepen van 10 tot (staand) 40 personen. In Wassenaar is het iets kleiner, maar kunnen we prima 10 tot (staand) 20 personen herbergen. Heb je een eigen (horeca)locatie? Dan komen we graag naar je toe.

Hieronder vind je de verschillende typen wijnproeverijen die wij verzorgen. Wil je direct een aanvraag doen? Klik dan door op één van de banners en stuur ons een mail. Uiteraard is het ook mogelijk om buiten deze standaardvormen te gaan en een wijnproeverij op maat samen te stellen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

ER WORDT MOMENTEEL VERBOUWD OP DE PIET HEINSTRAAT. NA DE VERBOUWING ZULLEN  WIJNPROEVERIJEN EN PRIVATE DINING WORDEN AANGEBODEN IN ONS SPLINTERNIEUWE PROEFLOKAAL! MEER INFORMATIE ZAL SPOEDIG OP DEZE PAGINA WORDEN GEPLAATST.

Openbare wijnproeverijen in Den Haag en Wassenaar

Naast de privépartijen organiseren wij in onze winkels regelmatig openbaar toegankelijke wijnproeverijen in Den Haag en Wassenaar. We nodigen dan bijvoorbeeld wijnmakers uit om hun wijnen te presenteren, of stellen zelf een lijst samen van bijzondere nieuwe wijnen die we willen laten proeven. Vaak doen we dit aan de hand van een thema. Soms verbinden we er ook een wijndiner aan met één van onze horeca-relaties of geven we een exclusieve masterclass waarbij we een wijngebied of druivensoort diepgaand toelichten. Wil je op de hoogte blijven van deze openbare wijnproeverijen in Den Haag en Wassenaar? Houd dan onze online wijnagenda's in de gaten: Wijnagenda Den Haag | Wijnagenda Wassenaar.

Houd je van varen? Bekijk dan ook eens de wijnproeverij op onze Wijnboot in Den Haag!

Meer leren over wijn in een wijncursus

Misschien wil je niet alleen gezellig wijn proeven, maar vind je het ook leuk om meer te leren over wijn. Dat treft! We geven namelijk ook wijncursussen in Den Haag en Wassenaar. Bij ons kun je SDEN-wijncursussen volgen op niveau 1, 2 en 3. Meer weten over ons cursusaanbod? Bekijk de pagina over wijncursussen.

Leer alvast iets over wijnproeven

Wijnproeven is een vaardigheid en het vraagt de nodige oefening om er echt goed in te worden. Wil je er beter in worden, dan is het vooral belangrijk om gestructureerd te proeven. Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen om wijn te proeven en volledig te waarderen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste stappen om te volgen:

  1. Bekijk de wijn. Houd de wijn tegen een heldere achtergrond en let op de kleur en de helderheid. Een wit oppervlak biedt het beste contrast. Houd je glas recht om de diepte van de kleur te beoordelen en schuin om de tint en het verloop richting de rand goed te kunnen zien.

  2. Ruik aan de wijn. Ruik aan de wijn om de aroma's te ontdekken. Steek je neus goed in het glas (wees niet bescheiden) en adem diep in. Probeer de verschillende aroma's te identificeren, zoals fruit, bloemen, kruiden, enz. Daarnaast kun je iets zeggen over de intensiteit van de geur - van vlak tot uitgesproken.

  3. Proef de wijn: Neem een slok van de wijn en houd deze enkele seconden in je mond. Laat de wijn alle delen van je mond bedekken (spoelen) en probeer de verschillende smaken te identificeren, zoals zoet, zuur, bitter en umami. Neem wat lucht bij de wijn (slurpen) om de aroma's beter te kunnen waarnemen.

  4. Beoordeel de wijn: Beoordeel de wijn op basis van de aroma's, smaken, zuurgraad, tannines, alcohol, body en afdronk. Geef de wijn een score op een schaal (bijvoorbeeld avn 1 tot 3 of van 1 tot 5) en beschrijf je bevindingen in detail.

  5. Combineer de wijn: Probeer de wijn uit met verschillende soorten voedsel om te ontdekken welke combinaties het beste werken. Natuurlijk zijn er geijkte wijn-spijscombinaties, maar vaak genoeg kun je verrast worden. Experimenteer daarom met verschillende smaakprofielen om te zien welke combinaties het beste werken.

Wijn proeven is een combinatie van kijken, ruiken, proeven en beoordelen. Het is belangrijk om tijd te nemen om de verschillende aroma's en smaken te verkennen en de wijn volledig te waarderen. Het blind proeven en identificeren van wijn is moeilijk en kan zeker in het begin tot de nodige frustratie leiden, maar laat je niet ontmoedigen als je er compleet naast zit. Ook die ervaringen zijn waardevol ;) 

Wij helpen je bij onze wijnproeverijen en wijncursussen in Den Haag graag om een betere proever te worden!

Even geduld a.u.b.