Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Speciale Saké

In de categorie "speciale saké" hebben we sakés verzameld die zich onderscheiden van andere sakés door bijzondere smaken, bereidingsmethoden of andere eigenschappen. Veel van deze sakés zouden ook prima kunnen worden ingedeeld in andere categorieën, maar we vinden het goed om juist sommige van deze onderscheidende factoren uit te lichten. We adviseren dan ook om de beschrijving van de saké zelf goed te lezen, zodat je weet wat deze saké bijzonder maakt. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Asa-shibori: sake gemaakt van de eerste persing, waarbij het lichtste en verfijnste deel gebruikt wordt voor de uiteindelijke sake.
  • Nama: ongepasteuriseerd, resulterend in een frisse, aromatische sake met een hoge zuurgraad.
  • Genshu: sake ('shu' is een synoniem voor sake) die niet is aangelengd met water na het toevoegen van alcohol, dus het alcoholpercentage is hierdoor iets hoger.
  • Taruzake: sake gerijpt in cederhouten vaten voor meer complexiteit en warmere smaken (wanneer het woordje 'sake' volgt op een klinker, schrijven de Japanners 'zake').
  • Koshu: 'Ko' betekent oud of gerijpt (ook hier is 'shu' weer een synoniem voor sake), en deze term wordt dan ook gebruikt voor oudere, gerijpte sake, vaak met tonen van karamel, siroop, (gebakken) spek en sojasaus. 

Heb je advies nodig? Maak dan gebruik van onze chat, stuur een e-mail of kom gezellig langs onze winkel in Den Haag en vraag ons het hemd van het lijf! Bekijk hieronder ons assortiment speciale saké.


Keiryu Asa-shibori Daiginjo Nama Genshu

Endo Brewery (Nagano prefectuur) produceert hoogwaardige sake door middel van het toepassen van oude brouwmethoden, en kan dus met recht een traditionele brouwerij genoemd worden: de brouwerij is ten slotte al 150 jaar in het bezit van de familie!

Flesinhoud: 720 ml

29,50

Vanaf 12 flessen 27,05 per fles

Kiku-Masamune Junmai Taru-Zake

Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.

Flesinhoud: 720 ml

18,50

Vanaf 12 flessen 17,00 per fles

Hakkaisan Shiboritate Nama Genshu

Deze saké wordt rechtstreeks van de pers gebotteld. Onverdund, ongepasteuriseerd, fris en krachtig met uitgebalanceerde aroma's. Geniet van deze saké koud in een wijnglas.  

Flesinhoud: 720 ml

28,00

Vanaf 12 flessen 25,70 per fles

Kidoizumi Shuzo Kokin Koshu 1990

Deze Kokin 1990 van Kidoizumi Shuzo is een blend van maar liefst 3 verschillende jaren waarvan de jongste jaargang maar liefst uit 1991 komt.  Kidoizumi is gespecialiseerd in het brouwen van Koshu (gerijpte) sakés.

Flesinhoud: 720 ml

105,00 per fles

Keiryu Dai-Koshu 38 Years Old

Endo Brewery (Nagano prefectuur) produceert hoogwaardige sake door middel van het toepassen van oude brouwmethoden, en kan dus met recht een traditionele brouwerij genoemd worden: de brouwerij is ten slotte al 150 jaar in het bezit van de familie!

Flesinhoud: 720 ml


Buy special sake online

Are you looking for a special sake? Something out of the ordinary? Then you have found the right page. In the category "special sake", we have listed several sakes with flavour characteristics that make it stand out in a crowd. Please read the descriptions of these sakes carefully, as they can vary strongly in style. Should you need any advice on picking your sake, please contact us through our online chat, e-mail or stop by our store in The Hague. We are happy to deliver your sake to your doorstep, free of charge in The Netherlands from 75 euros and up.

Even geduld a.u.b.