Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Coravin
Open wijn langer bewaren

Welke wijnliefhebber maakt het niet mee? Je staat voor je wijnkast of in je kelder en denkt: zal ik deze mooie fles wijn nu al openmaken of nog even laten liggen? Of je wilt bijvoorbeeld een mooi wijnarrangement schenken bij een zelfgekookt zesgangenmenu, maar je bent maar met z'n tweeën. Zes flessen openmaken is zonde, dus ga je toch maar voor één fles die goed past bij het hoofdgerecht maar eigenlijk niet bij de rest van het menu.

Wijn schenken én bewaren met Coravin

Tegenwoordig bestaat hier een oplossing voor: Coravin! Dit innovatieve wijnbewaarsysteem maakt gebruik van van een naald die door de kurk heen wordt gestoken om de wijn te kunnen utischenken. Eenmaal klaar met schenken spuit je een beetje argongas in de fles, wat ervoor zorgt dat de wijn niet in contact komt met zuurstof. Op die manier kan de fles met een gerust hart weer terug in de kelder of klimaatkast, klaar voor een volgende gelegenheid.

Wil je jouw open wijn langer bewaren? Dan is Coravin een mooie tool! Hieronder vind je ons assortiment Coravin-producten.

Coravin Timeless Three + Wine Preservation System - Black

  • Schenk wijn zonder de kurk te verwijderen
  • Argongas voorkomt oxidatie
  • Geniet voor weken, maanden of jaren van uw wijn

279,99 per stuk

Coravin Pure Capsules 6 Pk - 6.5g/21mL

  • Gevuld met puur argongas
  • Geschikt voor Coravin Timeless en Pivot
  • U schenkt tot 15 glazen per capsule

54,99 per stuk

Coravin Pure Capsules 3 Pk - 6.5g/21mL

  • Gevuld met puur argongas
  • Geschikt voor Coravin Timeless en Pivot
  • U schenkt tot 15 glazen per capsule

26,99 per stuk

Momenteel niet leverbaar

CoravinThree Needle Kit

CoravinThree Needle Kit

79,95 per stuk

Momenteel niet leverbaar

Coravin Standard Needle

33,00 per stuk

Momenteel niet leverbaar

Coravin bestellen

Heb je interesse in het Coravin wijnbewaarsysteem? Surf dan direct naar Mariuwijn.nl. Hier kun je Coravin online bestellen. Na het afronden van je bestelling bezorgen we jouw nieuwe Coravin-systeem kosteloos bij je thuis. Je kunt direct beginnen met het proeven van jouw bijzondere bewaarwijnen. Natuurlijk is het ook mogelijk om Coravin te kopen in onze winkels in Den Haag of Wassenaar. Kom daarvoor gezellig langs en we leggen je alles uit over het gebruik van dit systeem. We werken er zelf ook graag mee tijdens proeverijen en in ons wijncafé!

Coravin is een uitstekend cadeau voor kritische wijnliehebbers

Een Coravin is een prachtig cadeau voor liefhebbers van mooie wijnen. Vooral wanneer de ontvanger ook graag wijnen voor langere tijd bewaart, kan hij of zij veel plezier beleven aan een wijnbewaarsysteem van Coravin. Vanzelfsprekend pakken we het leuk voor je in. Heb je nog wat budget over? Dan is het natuurlijk leuk om een bijzondere fles erbij cadeau te doen om het systeem direct goed te testen!

Hoe lang kun je wijn bewaren met Coravin?

Met Coravin kun je wijn schenken zonder de kurk te verwijderen. In plaats van de fles te ontkurken, prik je een holle naald door de kurk heen. Het gaatje is dermate klein, dat dit na verwijdering van de naald door de natuurlijke flexibiliteit van de kurk vanzelf binnen enkele momenten sluit. Doordat de lege ruimte die in de fles ontstaat wordt opgevuld met het edele argongas, komt er geen zuurstof bij de wijn. De wijn zal daardoor niet oxideren en kan dus worden bewaard alsof hij nog vol is.

Kan ik Coravin op alle wijnen gebruiken?

Het Timeless systeem van Coravin is geschikt voor flessen die zijn afgesloten met natuurkurk. Synthetische kurtken zijn helaas niet geschikt, omdat zij te stug zijn en daardoor het risico op breuk van de naald groot is. Daarnaast is een kunststof kurk niet flexibel, waardoor het gaatje van de naald niet goed sluit. Voor flessen met een schroefdop zijn er aparte doppen beschikbaar die in plaats van de schroefdop op de fles kunnen worden gedraaid en waar vervolgens de naald doorheen kan worden gestoken. Bij de basisset van de Coravin Three+ zit één dop voor wijnen met schroefdop.

 

Even geduld a.u.b.