Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Snel kiezen

Wijncursussen
Wijn is zoveel leuker als je er meer van weet!

Wil je veel meer weten over wijn? Hoe het gemaakt wordt, waar de smaak vandaan komt, hoe je een wijn beoordeelt? Dat is precies wat je leert in de wijncursussen bij Wijnwinkel Marius. Naast dat ze leuk zijn, geven de cursussen je de gelegenheid nieuwe wijnen te proeven, kennis op te doen en deze te delen met gelijkgestemde wijnliefhebbers.

We bieden verschillende SDEN cursussen aan, zodat de cursus van jouw keuze goed aansluit bij jouw kennisniveau. Ben je op zoek naar een korte introductiecursus over wijn? Kies je voor SDEN 1. Heb je al een beetje kennis in huis en wil je die verbreden? Dan is de uitgebreidere cursus SDEN 2 iets voor jou. Wil je meer de diepte in? Doe dan mee met de gevorderde wijncursus SDEN 3. Alle cursussen zijn af te sluiten met een examen (niet verplicht), waarna je een nationaal erkend certificaat ontvangt.

SDEN gecertificeerde wijncursus in Den Haag en Wassenaar

Waar?

De Haagse wijncursussen worden gegeven in ons proeflokaal: Piet Heinstraat 91 te Den Haag. In Wassenaar ben je welkom in onze winkel: Van Hogendorpstraat 16C te Wassenaar.

Wie geeft de cursussen?

Onze wijnadviseurs en vinologen Gaby Schuurman en Renno Jacobs verzorgen de cursussen. Beiden delen hun enthousiasme voor- en kennis van wijn graag met jou op de cursusavonden. Uiteraard passeren hierbij de nodige anekdotes van wijnreizen, proeverijen en andere wijnervaringen de revue.

Gaby werkt sinds augustus 2016 bij Marius. Deze registervinoloog heeft een uitstekend Haags CV. Van huis uit is Gaby sommelier, in welke rol ze bij diverse gerenommeerde Haagse restaurants (Les Ombrelles, Le Cirque, Rederserf) heeft gewerkt. Na de horeca vaarwel te hebben gezegd, heeft ze haar kennis bij verschillende Haagse wijnspeciaalzaken in de praktijk gebracht. De Franse Rhône-streek doet Gaby’s wijnhart sneller kloppen. Haar favoriete wijnproducent is dan ook Le Clos du Caillou uit Châteauneuf-du-Pape.

 

Renno is een geboren Hagenaar, met zijn wortels in het zand van Kijkduin. Na het doorlopen van hotelscholen in Den Haag belandde hij in het bedrijfsleven. In 2009 opende hij zijn eigen restaurant 'De Parodie' in het sfeervolle Statenkwartier. Na mooie jaren als restauranteigenaar koos hij ervoor zijn zaak te verkopen. De liefde voor lekker eten en drinken is gelukkig gebleven. Als Vinoloog van de Wijnacademie (2020) zit het met de wijnkennis ook snor. Favoriet zijn de Beaujolais-wijnen van JP Brun en wit & rood uit Galicië.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op:

 info@mariuswijn.nl |   070 36 33 100

In Den Haag en Wassenaar bieden wij de wijncursussen aan volgens het stramien van de SDEN: Stichting Dranken Examens en Normering. Deze stichting heeft wijnopleidingen ontwikkeld op vijf verschillende niveaus, variërend van een wijncursus voor beginners tot een uitgebreide opleiding voor ambitieuze wijnprofessionals. In Den Haag verzorgen wij SDEN 1 (Wijnvignet) en in Den Haag én Wassenaar SDEN 2 (Wijnoorkonde) en SDEN 3 (Wijnbrevet). De lessen worden gegeven door Vinologen van de Wijnacademie (SDEN 4). Voor alle cursussen is het examen optioneel.

Even geduld a.u.b.