Het Eisacktal (Valle Isarco in het Italiaans), in de Noord-Italiaanse wijnstreek Alto Adige, staat bekend om z’n pure, koele witte bergwijnen. De coöperatie Kellerei Eisacktal geldt er bovendien als een van de vooraanstaande producenten.
Klassieke, loepzuivere Sauvignon Blanc van topproducent Manincor uit Alto-Adige, in Noord-Italië.
Grote verfijning met zijdezachte tannines. De biodynamische producent Manincor behoort tot de top in Alto Adige.
Bijzondere witte wijn uit Alto-Adige op basis van weissburgunder, chardonnay, en sauvignon blanc, van de hand van topproducent Manincor.
Italiaanse rode wijn met de fruitige geur van fris rood fruit en een lichte eikentoets. De frisse, volle smaak past goed bij kruidige gerechten of milde wildschotels.
Klassieke, loepzuivere Sauvignon Blanc van topproducent Manincor uit Alto-Adige, in Noord-Italië.
Unieke Italiaanse witte wijn op basis van chardonnay en viognier, van de hand van topproducent Manincor. Rijk en complex door vergisting in houten vaten en rijping op de gisten met enkele jaren bewaarpotentieel.
Indrukwekkende Weissburgunder (Pinot Bianco) uit Alto Adige, van biodynamisch topdomein Manincor. Rijpe appel, bloesem, kruidig en mineraal. Nu mooi te drinken, maar kan ook nog gemakkelijk enkele jaren rijpen.
Kellerei Eisacktal staat bekend om z’n prachtig zuivere, elegante witte bergwijnen uit Valle Isarco (Eisacktal) in Alto Adige (Süd-Tirol). De Pinot Grigio van deze coöperatie is een bijzonder geslaagde interpretatie van deze populaire Italiaanse druif.
Het van origine Franse druivenras sauvignon blanc mag dan al ongeveer een eeuw aanwezig zijn in Alto Adige, in Valle Isarco (Eisacktal) is sauvignon pas veel recenter geïntroduceerd. Toch smaakt dit prachtexemplaar van coöperatie Eiasacktal alsof de telers en wijnmaker Hannes Munter al decennia lang ervaring hebben met deze druif.
Aristos betekent in het Oud-Grieks ‘beste’ en is daarmee een gepaste naam voor deze serie prestigebottelingen van de Noord-Italiaanse coöperatie Eisacktal. De druiven voor de Aristos-wijnen zijn afkomstig van de beste terroirs in de hoogst gelegen wijngaarden (tot wel 970 meter boven zeeniveau).