Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Junmai Daiginjo Saké

Junmai Daiginjo wordt door velen gezien als het neusje van de zalm als het om saké gaat. Hoewel er naast deze stijl nog veel andere typen saké de moeite waard zijn, is de verfijning en complexiteit van een mooie Junmai Daiginjo saké moeilijk te evenaren. De rijstkorrels voor Junmai Daiginjo saké moeten worden gepolijst tot maximaal 50% van het originele gewicht over is. In sommige gevallen wordt zelfs nog veel meer van de rijstkorrel weggehaald. Omdat hiermee veel van de vettige en eiwitrijke delen van de korrel verwijderd worden, is de resulterende saké doorgaans heel subtiel en elegant van smaak. In de geur vind je doorgaans aroma's van bloemen, (tropisch) fruit. Relatief weinig umami en een milde zuurgraad. Perfect als cadeau voor de echte saké-liefhebber, of om aan tafel te schenken als luxe begeleider van verfijnde gerechten met vis, schaal- en schelpdieren of groenten. Wij raden aan deze stijl saké altijd gekoeld te schenken in een (witte)wijnglas.

Bekijk hieronder ons assortiment junmai daiginjo saké.


Dassai 45 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Asahi Shuzo, de maker van Dassai, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".

Flesinhoud: 720 ml

Luuk van Amerongen

Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai

"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen, wat een klasse!..." Lees meer

Dassai 39 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.

Flesinhoud: 720 ml

Dassai 23 Junmai Daiginjo Saké 720ML

Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.

Flesinhoud: 720 ml

Hinoshita Muso Junmai Daiginjo 45

Fris, licht en elegant in de mond met een goede zuurgraad en licht romig mondgevoel. In de neus veel vers fruit zoals appel en peer maar ook witte bloemen en bloesem.

Flesinhoud: 720 ml

Born Tokusen Echizen Junmai Daiginjo

De brouwerij van deze saké, Karoukichibee Shouten maakt saké onder de merknaam Born. De brouwerij is opgericht in 1860 en geniet van een grote internationale reputatie vanwege de handgemaakt saké die wordt bewaart op ijskoude temperaturen voordat ze worden vrijgegeven.

Flesinhoud: 720 ml

69,00

Vanaf 12 flessen 63,25 per fles

Dassai 45 Junmai Daiginjo Saké 300ML

Asahi Shuzo, de maker van Dassai saké, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".

Flesinhoud: 300 ml

Luuk van Amerongen

Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai

"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen. Dassai maakt enkel sakes van de hoogste kwaliteit waarbij de rijstkorrel voor minimaal 50% is weggepolijst..." Lees meer

18,50 per fles


Buy junmai daiginjo sake online

Are you looking for a top-grade sake, as a gift or to serve at a special occasion? Then junmai daiginjo sake may be your beverage of choice.This category of sake is widely recognized als the most prestigious. With its elegant flavours, complex aroma's and endless finish, junmai daiginjo sake can help lift your fine dining experience to a new level. In our webshop Mariuswijn.nl you can find a broad range of high quality sake, among which several junmai daiginjo. For instance, the well-known quality brand Dassai and the artisanal Born. Each with their own characteristics.

Do you need advice on picking the right sake for your purpose? Please do not hesitate to use our online chat, contact us via e-mail or stop by our store in The Hague. We deliver our sakes across The Netherlands, free of charge if you order for 75 euros or more. 

Even geduld a.u.b.