Umeshu is een bijzondere drank. Het wordt gemaakt met de Japanse vrucht ume, een kruising tussen pruim en abrikoos. De nog niet rijpe vruchten worden in een mengsel van suiker en het distillaat shoshu geweekt. In sommige gevallen wordt fijngemalen pulp van de ume vrucht aan de drank toegevoegd voor extra body en smaak. Het resultaat is een frisse, zoetzure drank met doorgaans 10 tot 15 procent alcohol. Leuk als alternatief voor dessertwijn, of als basis voor fantasierijke cocktails. Net als sommige sakés, kan ook umeshu koud (zelfs met ijs), op kamertemperatuur of zelfs verwarmd worden gedronken.
Bekijk hieronder ons assortiment umeshu.
Een op shochu gebasseerde umeshu met pure pulp van de umé vrucht.
Flesinhoud: 720 ml
Gebrouwen met uitsluitend Nanko ume-vruchten, de hoogste kwaliteit ume-vruchten. Ze worden geoogst in Kishu, in de prefectuur Wakayama: WAKA staat dan ook voor de prefectuur waar deze vruchten vandaan komen. Deze umeshu wordt uitsluitend gemaakt van boomgerijpte Nanko ume-vruchten: ze zijn groot, hebben een dikke schil en zijn zeer gewild als ingrediënt voor umeboshi (ingelegde pruimen) en umeshu (pruimenwijn). Terwijl de meeste umeshu's onrijpe groene pruimen bevatten, is deze umeshu bijzonder omdat hij gemaakt is van pruimen die volledig aan de boom mogen rijpen en bij volledige rijpheid uit de boom vallen.
Flesinhoud: 720 ml
Are you looking for a good alternative to sweet dessert wines? Why not try umeshu, a traditional Japanese beverage made with the ume fruit (a crossing between plum and apricot). The fruit is steeped in alcohol (skochu) and sugar, resulting in a sweet-sour drink with arount 10 to 15 percent alcohol. Wonderful company to a fruity dessert, but also a lovely digestif or base for cocktails. Want to know more? Use our chat, send us an e-mail or drop by our shop in The Hague to ask our specialists all about umeshu. Or place your order online today and enjoy a glass at home. We offer free delivery in The Netherlands for orders from 75 euros and up.