Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Umeshu

Umeshu is een bijzondere drank. Het wordt gemaakt met de Japanse vrucht ume, een kruising tussen pruim en abrikoos. De nog niet rijpe vruchten worden in een mengsel van suiker en het distillaat shoshu geweekt. In sommige gevallen wordt fijngemalen pulp van de ume vrucht aan de drank toegevoegd voor extra body en smaak. Het resultaat is een frisse, zoetzure drank met doorgaans 10 tot 15 procent alcohol. Leuk als alternatief voor dessertwijn, of als basis voor fantasierijke cocktails. Net als sommige sakés, kan ook umeshu koud (zelfs met ijs), op kamertemperatuur of zelfs verwarmd worden gedronken.

Bekijk hieronder ons assortiment umeshu.


Hakkaisan Nigori Umeshu

Een op shochu gebasseerde umeshu met pure pulp van de umé vrucht.

Flesinhoud: 720 ml

34,00 per fles

Ippongi Umeshu Ginkobai Okuechizen

Een rijke, soepele en uigebalanceerde umeshu met fijne zuren. Qua stijl is deze umeshu veel lichter en eleganter dan de meeste andere varianten.  "Ginko-bai" betekent letterlijk pruim met een elegant aroma. Zijn elegante zoetheid is perfect in balans met de zuren en heeft een neutraliserende werking bij het eten van rijke gerechten maar is ook een verrassend alternatief op niet al te zoete dessertwijn.

Luuk van Amerongen

Mooi alternatief voor dessertwijn

"Zelf ben ik niet zo'n fan van hele zoete dessertwijn. Deze Umeshu was voor mij dan ook een zeer aangename verrrassing om na de maaltijd te drinken..." Lees meer

Ippongi Ginkobai 'Hannya' Umeshu 150ML

Umeshu is een Japanse pruimenlikeur en Ippongi maakt een aantal van de beste. Hier hebben ze het gecombineerd met chilipeper voor een intrigerende zoete, zijdezachte drank die je een hete trap na geeft.


Buy umeshu online

Are you looking for a good alternative to sweet dessert wines? Why not try umeshu, a traditional Japanese beverage made with the ume fruit (a crossing between plum and apricot). The fruit is steeped in alcohol (skochu) and sugar, resulting in a sweet-sour drink with arount 10 to 15 percent alcohol. Wonderful company to a fruity dessert, but also a lovely digestif or base for cocktails. Want to know more? Use our chat, send us an e-mail or drop by our shop in The Hague to ask our specialists all about umeshu. Or place your order online today and enjoy a glass at home. We offer free delivery in The Netherlands for orders from 75 euros and up.

Even geduld a.u.b.