Mousserende wijn bevat koolzuurbelletjes, die ontstaan tijdens een tweede vergisting van de stille basiswijn. Die vergisting wordt op gang geholpen door wat suiker en gist aan de basiswijn toe te voegen. Zo’n tweede vergisting op fles wordt aangeduid als de traditionele of klassieke methode, terwijl een tweede vergisting op tank charmatmethode heet. De belletjes voelen niet alleen prettig aan in je mond, ze zijn ook ‘gevuld’ met smaak en voegen daardoor iets extra’s toe. Voorbeelden van mousserende wijn zijn champagne, crémant, cava, spumante en sekt. Buiten Europa maakt men sparkling wine, behalve in Zuid-Afrika, waar de mousserende wijnen in de categorie Vonkelwyn of Méthode Cap Classique vallen.
Natuurwijn is er in soorten en maten. De mousserende variant heet pétillant naturel, oftewel Pet Nat. Dit heerlijke exemplaar is de eerste bruisende natuurwijn van ons Bergerac-domein Château de la Jaubertie en smaakt wat ons betreft naar meer!
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.
Milddroge, mousserende witte wijn uit Noord-Italië, met een frisse, zachte smaak en de geur van licht fruit. Uitstekend als aperitief of in combinatie met kleine hapjes.
Flesinhoud: 200 ml
Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.
Mousserende Italiaanse witte wijn met een fijn en licht aroma van bloemen en fruit. Dankzij de milde smaak en zachte mousse uitstekend als feestelijk aperitief of bij kleine hapjes en amuses.
Verfijnde, elegante champagne met de frisse geur van appel en lichtgeel fruit. De fijne mousse geeft de wijn een evenwichtige smaak. Prima als aperitief, goed passend bij fijne amuses of een licht voorgerecht met vis.
Intense en complexe bruiswijn uit de Penedès. Verfijnde mousse, gelaagd van geur met nuances van toast, rijpe ananas en gerijpte florale tonen. De smaak is droog, elegant en met een lange, aanhoudende en aromatische afdronk.
Unieke zalmroze kleur met oranje schijn. Subtiele, speelse geur met tonen van klein rood fruit (framboos), brioche en kaneel. Genereus en rijk van smaak, maar tegelijk elegant en verfrissend met een fijne mousse.
Verfijnde mousserende witte wijn uit de Franse Bourgogne. De geur is licht fruitig en de smaak opvallend zachtdroog. Perfect als aperitief of bij feestelijke gelegenheden.
Champagne Charlie is een unieke multi-vintage champagne, die voor het laatst werd gemaakt in 1985. De huidige keldermeester Cyril Brun herintroduceert deze legendarische cuvée ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van het champagnehuis.
Fraaie Cava met nuances van geel fruit, wat toast en lichte kruiden in de geur; de smaak zet zacht en fris in en eindigt aromatisch en evenwichtig. Goed te combineren met koude vlees- of visschotels of met amuses bij het aperitief.
Oranjeroze mousserende wijn met de geur van appel en rode vruchten. De smaak is mild, evenwichtig en fris. Heerlijk als aperitief. Ook lekker bij vis, wit vlees of desserts met rood fruit.
Zachte, smaakvolle mousserende witte wijn uit Frankrijk. Met het aroma van eiken en rijp fruit en een krachtige, droge smaak. Erg lekker als aperitief, maar ook heerlijk bij vis.
Mousserende witte wijn met lichtgroene nuances en de geur van rijpe vruchten en bloemen. Dankzij de zachte smaak ideaal als aperitief, maar ook lekker bij vis met stevige saus!
Het standaardtype mousserende wijn is brut, met maximaal 12 gram restzoet per liter. Wie droger wil, kiest extra brut (6 gram per liter) of brut nature (3 gram per liter). Zoetere versies zijn er ook: extra dry (tot 17 gram per liter), sec (tot 32 gram per liter), demi-sec (32-50 gram per liter) en doux (meer dan 50 gram per liter). Mousserende wijn bestaat in ieders smaaktype.