Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Snel kiezen

Wijnwinkel Marius Den Haag

Vinoloog Marius van der Vliet opende in 2005 zijn eerste wijnwinkel aan de Piet Heinstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier. Al snel bleek dat de toenmalige naam Vintage Wijnen de sfeer en werkwijze van het jonge en toegankelijke wijnbedrijf niet goed weerspiegelde en koos Marius voor een naam de beter paste: Jouw Wijnvriend. Onder die titel groeiden de wijnwinkel en horecagroothandel uit tot een begrip in Den Haag (en ver daarbuiten). De gezellige sfeer in de winkel en het persoonlijke wijnadvies zijn gelukkig onveranderd gebleven. 

Als partner en mede-eigenaar van wijnimport Les Généreux heeft Wijnwinkel Marius toegang tot een meermaals bekroond, ruim assortiment aan kwaliteitswijnen van over de hele wereld, die direct van de wijnboer worden afgenomen. Je vindt hier in de winkel dan ook een prachtige selectie van wijnen in alle prijsklassen uit Europa en ver daarbuiten. Uiteraard ontbreekt ook een mooie reeks champagnes en andere mousserende wijnen niet en heb je een ruime keuze aan dessertwijnen en port.

Marius' proeflokaal

Eind 2017 is de winkel aan de Piet Heinstraat flink uitgebreid om ruimte te bieden aan het groeiende wijnassortiment. Het naast de winkel gelegen pand - De'n Zilvervlooth, voorheen een coffeeshop -  werd bij de winkel getrokken en verbouwd tot proeflokaal met keuken. Hier worden met regelmaat openbare wijnproeverijen georganiseerd. Wil je graag met een groep vrienden of collega's een besloten wijnproeverij of een bijzonder wijndiner organiseren? Dan kan dat uiteraard ook! Het proeflokaal is tevens de plek waar onze SDEN wijncursussen worden verzorgd.

Persoonlijk wijnadvies en service

Inmiddels kan Marius het al lang niet meer alleen af en heeft hij een team van wijnadviseurs om zich heen verzameld. Het team van Marius Jouw Wijnvriend staat garant voor deskundig en persoonlijk wijnadvies en iedere wijnadviseur is (o.a.) SDEN of WSET gediplomeerd. Kom dus gerust langs voor wijnadvies bij je (kerst)menu, een wijncadeau voor je meest veeleisende wijnvriend en al je andere wijnvragen.

De winkel is doordeweeks open van 10.00 tot 18.00 uur (zondag en maandag gesloten) en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Wil je de wijn direct na aankoop kunnen drinken? Bel ons even, dan leggen wij je favoriete wijn alvast in de klimaatkast. Ook voor ongeplande wijngelegenheden liggen altijd meerdere wijnen klaar op perfecte drinktemperatuur. Met onze partyservice kun je bovendien gratis glazen lenen en de overgebleven onaangebroken flessen breng je na afloop van je feestje gewoon weer terug.Contactformulier

Even geduld a.u.b.