Pure Genovese gerijpt in betonnen vaten op moer. Altijd gekenmerkt door de geuren van leisteen, warme steen, een bloemige toets en een klein vleugje hop. 2023 biedt ons een geconcentreerd en rijp sap, scherp en zout, van grote zuiverheid.
Complexe, finesserijke rode wijn met een geur van rode kers, pruim, toast en kruidnagel. Elegant en subtiel van smaak met rijp rood fruit, levendige frisheid en fijne, zanderige tannines. De aanhoudende finale is mooi kruidig met tonen van laurier en peper.
Elegante, soepele rode wijn met een open geur van framboos, kers, cranberry, kruidnagel en laurier. Lichtvoetig en heerlijk sappig met een opwekkende frisheid, fijne tannine en aanhoudende afdronk. Heerlijk zo, of bij Franse klassiekers als confit de canard, coq au vin of gegratineerde ovenschotels.
Verleidelijke en gulle rode wijn met een verfijnde en pure geur van bosaardbei, kers, pioenroos, room en eiken. Vol en zijdezacht van smaak met rijp rood fruit, levendige zuren en versmolten tannine.
Droge witte wijn met een verfijnde geur van witte bloemen, appel, kweepeer, citroenschil en anijs. Intens sappig van smaak met mooie souplesse en milde zuren. Aanhoudende finale met rijp peerfruit, toast en amandel. Heerlijk bij lichte visgerechten, pasta met schelpdieren en mediterrane salades.
Heerlijke, fruitige en elegante witte wijn met een subtiele geur van peer, perzik, meloen en brioche. Puur fruitig van smaak met rijp pitfruit en verkwikkende zuren. De lange afdronk is verfijnd met tonen van limoenschil en amandel.
Verleidelijke, droge witte wijn met een opwekkende geur van kweepeer, perzik, mandarijn, toast en anijs. Toegankelijk en mooi sappig met puur fruit en frisse zuren. Veel smaaklengte met fijne amandelbitters in de finale. Heerlijk bij mediterrane visschotels, gegratineerde ovengerechten, steak tartare of groentequiche.
De wijnen van Manu Venturi worden gerekend tot de beste wijnen van Corsica. Zijn (H)Emera Rouge is vernoemd naar de gelijknamige plant die in de wijngaarden groeit. Die wijngaarden bevinden zich op op 290 meter hoogte, en liggen op het noord-oosten.
Originele rode wijn met subtiele aroma’s van bosaardbei, aalbes, peper en toast. De smaak is lichtvoetig en verfijnd met rood fruit, ragfijne tannine en een opwekkende frisheid. De elegante finale is heel puur met een lichte houttoets. Fraai bij carpaccio, coq au vin, steak tartare of zachte, jonge kazen.
Deze biodynamisch gecertificeerde wijn is volledig gemaakt van Vermentinu en draagt de naam A Mina, wat in het Corsicaans “de mijn” betekent. Die naam verwijst naar de bijzondere ligging van de wijngaard op een oude kopermijn in Ponte-Leccia.