Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Marius Wijnboot
Wijn proeven op het water van de Haagse grachten

VANAF APRIL 2024 ZAL DE WIJNBOOT WEER GAAN VAREN! WIL JE ALVAST RESERVEREN? STUUR ONS EEN MAIL VOOR EEN VRIJBLIJVEND AANBOD.

Wat is er nou leuker dan een gezellige wijnproeverij? Juist: een gezellige wijnproeverij OP EEN BOOT! Wij heten je van harte welkom aan boord van de Marius Wijnboot. Ontspannen varend over de grachten - in en rond Den Haag - geniet je van mooie wijnen. Onze wijnkapitein Duncan vaart mee om de glazen gevuld te houden én het verhaal bij de wijnen te vertellen. Ondertussen vaar je langs de historische hotspots van de Hofstad, door het levendige Scheveningen of over de mooie Haagse trekvliet en hoor je van de schipper de nodige anekdotes. Na afloop van de wijnproeverij is er natuurlijk de mogelijkheid jouw favoriete wijnen te bestellen om thuis van te genieten.


Voor wie is de Wijnboot?

Aan boord van onze Wijnboot is plek voor 10 tot 25 gasten. Wil jij met je vrienden. collega's of familie de Wijnboot afhuren voor een besloten wijnproeverij op het water? Dat kan al met een groep vanaf 10 personen! Stuur ons een mail met de door jou gewenste datum en groepsgrootte, dan doen wij je vlot een vrijblijvend voorstel.

Ben je met een kleiner groepje of alleen? Schrijf je gemakkelijk in op één van onze vaste vaardagen. Je vaart op die dagen samen met andere wijnliefhebbers - gezelligheid gegarandeerd!


Wanneer vaart de Wijnboot?

We hebben een aantal vaste vaardagen, waarop je individueel of met een groepje kunt inschrijven.

  • Er zijn momenteel nog geen vaste vaardagen bekend voor 2024. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

De boot vertrekt op deze dagen om 15:00 uur vanaf de opstapplaats Poolsterhaven. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Maak voor het navigeren naar de opstapplaats bij voorkeur gebruik van Google Maps (advies van de schipper).


Waar is de Wijnboot?

Je gaat op een plek in Den Haag of Scheveningen aan boord. De exacte locatie hangt af van welke boot er vaart. Dit wordt bij het boeken van de boot afgestemd. Uitzondering zijn de vaste vaardagen, waarbij de Poolsterhaven altijd de opstapplaats is.


Wat kost het en wat is inbegrepen?

De prijs per persoon voor de vaste vaardagen is 45 euro.

Voor groepen geldt een vanafprijs van 40 euro per persoon - de exacte prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Hiervoor krijg je:

een volledig verzorgde rondvaart van 1,5 uur in en rond Den Haag

 een wijnproeverij met 6 fraaie wijnen, begeleid door onze WSET-gediplomeerde wijnkapitein

 een luxe borrelplank met hapjes is beschikbaar tegen een meerprijs

Glaswerk wordt door ons verzorgd. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen.


Wat als het weer te slecht is om te varen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat de regen op een geboekte vaardag met bakken uit de hemel komt. Voor die omstandigheid hebben we een slechtweerprogramma: een wijnproeverij op een gezellige locatie in de stad. Mocht dit het geval zijn, dan wordt hierover altijd contact opgenomen. Aan het alternatieve programma zijn vanzelfsprekend geen extra kosten verbonden.


Wil je de Wijnboot boeken voor jouw groep? Vraag dan vrijblijvend een offerte op. Voor inschrijven op de vaste vaardagen scroll je nog iets verder naar beneden.

de wijnboot den haag


Vaste vaardagen van de Wijnboot

Op de vaste vaardagen kun je inschrijven zonder groep. Hieronder vind je de data die momenteel open staan voor inchrijving. Soms organiseren we een special edition wijnboot, bijvoorbeeld rond een bepaald thema. De invulling en prijs hiervan kan afwijken van de "standaard" wijnboot en staat apart bij het evenement vermeld. Er kan worden gevaren vanaf 15 inschrijvingen. 

Even geduld a.u.b.