De No. 12 Daiginjo sake van de Sakari-lijn is het schoolvoorbeeld van hoe een daiginjo moet zijn: expressief, fris en zuiver met tropische aroma's van steenfruit en citrus.
Flesinhoud: 720 ml
Een op shochu gebasseerde umeshu met pure pulp van de umé vrucht.
Flesinhoud: 720 ml
Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.
Flesinhoud: 720 ml
We kennen yuzusake, maar ook van de Japanse ume-vrucht worden prachtige sake's gebrouwen! Ume heeft iets weg van zowel pruimen, als abrikozen: de schil is dun en het vruchtvlees heerlijk sappig en zacht.
Flesinhoud: 720 ml
Asahi Shuzo, de maker van Dassai, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".
Flesinhoud: 720 ml
Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai
"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen, wat een klasse!..." Lees meer
Een heerlijke en zachte saké, exclusief bij ons verkrijgbaar! Wil jij kennis maken met saké, dan is deze Junmai Ginjo perfect om mee te beginnen.
Flesinhoud: 720 ml
Kyokuko Kijoshu Hyaku is een sake gemaakt volgens de speciale Kijoshu methode. Het resultaat is een super mooie uitgebalanceerde sake tussen zoet en zuur. Elk jaar is anders met deze sake en veroudering maakt deze sake vaak jaar na jaar mooier.
Flesinhoud: 720 ml
De No. 11 Junmai Daiginjo is het kroonjuweel van de Sakari-lijn van Nihonsakari. Expressief, zuiver, fris, gelaagd en verfijnd: superlatieven schieten tekort bij deze absolute topsake. De polijstgraad is 50% waardoor het zetmeelrijke centrum van de rijstkorrel (in het Japans 'shinpaku' of 'wit hart') door de koji sporen omgezet kan worden in suiker, waarna de parallelle fermentatie de suiker omzet in alcohol.
Flesinhoud: 720 ml
Shintaro Hayashi van Toshimaya Brewery is een visionair: hij maakt al zijn sake's met de hand, in kleine batches, met de beste kwaliteit rijst die beschikbaar is. De Toshimaya brouwerij kan dan ook met recht een craft sake brewery genoemd worden.
Flesinhoud: 720 ml
De No. 13 Junmai Ginjo van de Sakari-lijn is een prototype in zijn stijl: fris, fruitig, zuiver en elegant. De polijstgraad betreft 55% zit dus als het ware tussen een ginjo en daiginjo in, en dat is te merken!
Flesinhoud: 720 ml
Deze Dai-Koshu Junmai uit Nagano is gebrouwen in 1984, en op 38 jarige leeftijd vrijgegeven op de markt. De rijst is gepolijst tot 80%, wat voor een robuuste, gestructureerde sake zorgt: ideaal om te laten rijpen.
Flesinhoud: 720 ml
Het pure, zuivere water uit Nagano speelt een grote rol in de zachte, elegante stijl van deze sake. Het is een zogenaamde Naka-dori sake, wat betekent dat alleen het middelste deel van de persing wordt gebruikt, dat algemeen als beste beschouwd wordt door zijn helderheid en zuivere smaak.
Flesinhoud: 720 ml
Heldere, lichtgele junmai sake met aroma's van graan, mout, hop en banaan. De smaak is droog, met een bovengemiddelde zuurgraad en behoorlijk wat umami: een echte maaltijdbegeleider! Zeer passend bij teppenyaki gerechten of ramen met een stevige, rijke bouillon.
Flesinhoud: 720 ml
De Gasanryu Betsuatsurae Usu Sakura is een saké met veel fruit in de neus. De structuur is zijdezacht en hij heeft een fijne afdronk. De saké heeft een licht lactische structuur door de minuscule overgebleven rijstdeeltjes.
Flesinhoud: 720 ml
De brouwerij van deze saké, Karoukichibee Shouten maakt saké onder de merknaam Born. De brouwerij is opgericht in 1860 en geniet van een grote internationale reputatie vanwege de handgemaakt saké die wordt bewaart op ijskoude temperaturen voordat ze worden vrijgegeven.
Flesinhoud: 720 ml