Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

April is Bourgognemaand bij Wijnwinkel Marius!
Week 3: Côte de Beaune

In deze derde week van onze Bourgognemaand hebben we alle aandacht voor de Côte de Beaune. Volgens veel wijnliefhebbers worden hier de mooiste witte wijnen gemaakt van de hele Bourgogne - zo niet Frankrijk of zelfs de wereld. Je vindt hier klinkende namen als Meursault, Puligny- en Chassagne-Montrachet, met ieder hun eigen fenomenale cru's en lieu-dits. Het enige nadeel: deze topwijnen zijn vrij kostbaar. Gelukkig vind je in de Côte ook minder bekende dorpen, die fraaie wijnen maken voor een meer bescheiden budget. En wat te denken van een goede streekwijn als Hautes-Cotes-de-Beaune? Voor de wijnpakketten van deze maand hebben we een selectie gemaakt van verschillende topwijnakers: Domaine Jean Chartron, Domaine Bouard-Bonnefoy, Domaine Alain Gras en (een buitenbeentje) Domaine Robert Sirugue.

Wijnpakketten Côte de Beaune

Wijnpakket Côte de Beaune Introductie Chartron (3 flessen) € 97,95:

 • Domaine Jean Chartron Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2022
 • Domaine Jean Chartron Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Vieilles Vignes 2022
 • Domaine Jean Chartron Rully Montmorin 2022

Wijnpakket Rood uit Côte de Beaune (3 flessen) € 134,05:

 • Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes Rouge 2021
 • Domaine Alain Gras Saint-Romain Rouge 2021
 • Robert Sirugue Ladoix Buisson 2020

Wijnpakket Bouard Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premiers Crus (3 flessen) € 261,60:

 • Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Macherelles 2021
 • Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru La Maltroie 2021
 • Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Chenevottes 2021

MET GRATIS WIJNKAART BOURGOGNE CADEAU!

Wijnpakket Domaine Chartron Overzichtsbox (6 flessen) € 335,65

 • Domaine Jean Chartron Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2022
 • Domaine Jean Chartron Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Vieilles Vignes 2021
 • Domaine Jean Chartron Rully Montmorin 2021
 • Domaine Jean Chartron Savigny-les-Beaune 2021
 • Domaine Jean Chartron Saint-Aubin Premier Cru Les Murgers des Dents de Chien 2021
 • Domaine Jean Chartron Puligny-Montrachet 2021

MET GRATIS WIJNKAART BOURGOGNE CADEAU!

De wijnpakketten vind je hieronder. Je bestelt ze gemakkeljk en snel, zo lang de voorraad strekt. Liever zelf iets samenstellen? Scroll naar beneden voor een volledige lijst aan wijnen uit de Côte de Beaune of bezoek onze pagina over de Bourgogne.

OP = OP

Wijnpakket Rood uit de Côte de Beaune

134,05 per wijnpakket

Momenteel niet leverbaar

Carte des Vins de Bourgogne 30x40

 • Mooie wijnkaart van de gehele Bourgognestreek
 • Een origineel cadeau voor de verwende wijnliefhebber
 • Gedetailleerd, met een duidelijke legenda

19,95 per stuk

Domaine Jean Chartron 

Domaine Jean Chartron is gevestigd in Puligny-Montrachet, een klassieke naam in de Côte de Beaune, Bourgogne. Het domein werd al in 1859 opgericht. Inmiddels is de vijfde generatie er aan het werk .De huidige eigenaar, Jean-Michel Chartron, zegt dat hij ‘min of meer’ gespecialiseerd is in het maken van witte wijn. Dat is wat al te bescheiden, als je weet dat het domein percelen bezit in 22 appellations voor witte wijn, waaronder vier grands crus en acht premiers crus. Dé witte druif hier is chardonnay, en het zijn al die verschillen in bodems en omstandigheden in de diverse percelen die de wijnen ervan hun specifieke karakter geven.

Domaine Bouard-Bonnefoy

Bouard-Bonnefoy is niet zomaar een wijndomein. Dit minuscule, artisanale familiewijngoed in Chassagne-Montrachet mag zich de trotse hofleverancier noemen van niemand minder dan absolute elite-wijnmaker Pierre-Yves Colin Morey. Dat zegt wat over de kwaliteit van de druiven van dit huis! Van een klein deel van hun opbrengst maken Fabrice en zijn dochter Clara (die overigens ook stage liep bij Pierre-Yves) een bescheiden hoeveelheid eigen wijnen. Chassagne is hier de specialiteit.

Domaine Alain Gras

Tussen de beroemde wijndorpen Meursault en Pommard ligt in Saint Romain het Domaine Alain Gras. Vroeger werd dit dorp gemeden omdat de druiven, op de hoogst gelegen percelen in de Bourgogne, vaak net niet rijp genoeg werden. Die ligging is inmiddels veranderd in een groot voordeel. De druiven worden door de opwarming wel rijp en de combinatie met de rotsachtige ondergrond geven wijnen met mineraliteit, frisheid en elegantie, de zo gezochte kenmerken van koel-klimaat wijnen.


Meer (of andere) wijnen uit de Côte de Beaune? Hieronder vind je ons complete aanbod wijnen uit dit deel van de Bourgogne. Stel gemakkelijk je eigen order samen. Je hebt daabij de keuze uit wijnen die ook in bovenstaande pakketten zijn opgenomen, maar ook veel anders moois. Wat te denken van het premium-aanbod aan Premier Cru en Grand Cru wijnen uit de mooiste wijngaarden in de Côte de Beaune, zoals 1er Cru Clos de la Pucelle of de Grand Cru Chevalier-Montrachet. Enorm gezochte wijnen en daarmee zéér beperkt beschikbaar!

Domaine Jean Chartron Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Vieilles Vignes 2022

Verfijnde witte Bourgogne met een verleidelijke, goed gedoseerde, eikenhoutinvloed en lichte boterachtige aroma's. De smaak zet vol in met een aangename frisheid. De afdronk is lang en aromatisch.

89
Vinous
2020
Vinous: 89 punten

The palate is very well balanced with a fine bead of acidity, subtle tropical notes that render this white Burgundy very pretty. Recommended.

31,60

Vanaf 12 flessen 28,97 per fles

Domaine Jean Chartron Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Vieilles Vignes 2021

Verfijnde witte Bourgogne met een verleidelijke, goed gedoseerde, eikenhoutinvloed en lichte boterachtige aroma's. De smaak zet vol in met een aangename frisheid. De afdronk is lang en aromatisch.

89
Vinous
2020
Vinous: 89 punten

The palate is very well balanced with a fine bead of acidity, subtle tropical notes that render this white Burgundy very pretty. Recommended.

33,20

Vanaf 12 flessen 30,43 per fles

Domaine Jean Chartron Rully Montmorin 2022

Volle witte bourgogne met de geur van heerlijk, rijp geel fruit en een frisse, milde smaak. Past uitstekend bij fijne visgerechten met bijvoorbeeld kabeljauw, tarbot of zeetong.

37,40

Vanaf 12 flessen 34,30 per fles

Domaine Jean Chartron Pernand-Vergelesses 2021

Het domein Jean Chartron is welhaast synoniem aan de beroemde Bourgogne-appellatie Puligny-Montrachet. Maar ook daarbuiten maakt de huidige generatie in de persoon van vigneron Jean-Michel Chartron een aantal prachtige witte Bourgognes.

49,95

Vanaf 12 flessen 45,79 per fles

Domaine Jean Chartron Savigny-les-Beaune 2021

Savigny-les-Beaune mag dan vooral bekend zijn om z’n verfijnde rode Bourgognes, de in Puligny-Montrachet gevestigde Jean-Michel Chartron dankt zijn reputatie juist aan schitterende witte. Dat bewijst hij ook met deze bijzondere witte Savigny.

49,95 per fles

Domaine Jean Chartron Saint-Aubin Premier Cru Les Murgers des Dents de Chien 2021

Saint-Aubin heeft lange tijd in de schaduw gestaan van beroemde aangrenzende gemeenten Puligny- en Chassagne-Montrachet. Een aantal topproducenten zag echter de potentie van het terroir en zette zo het gebied in relatief korte tijd op de kaart.

Wijnpakket Côte de Beaune Chartron
OP = OP

Wijnpakket Côte de Beaune Chartron

Het Wijnpakket Côte de Beaune Chartron Kennismaking bevat de volgende drie wijnen, ingepakt in een luxe Marius geschenkdoos. Domaine Jean Chartron Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2022 Domaine Jean Chartron Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Vieilles Vignes 202 Domaine Jean Chartron Rully Montmorin 2022 Domaine Jean Chartron is gevestigd in Puligny-Montrachet, een klassieke naam in de Côte de Beaune, Bourgogne.

Domaine Jean Chartron Chassagne-Montrachet 2021

De historie van Domaine Chartron is nauw verweven met die van de beroemde Montrachet-heuvel. Het merendeel van Chartrons wijngaarden bevindt zich aan de Puligny-kant, waar ook het domein gevestigd is.

99,00

Vanaf 12 flessen 90,75 per fles

Domaine Jean Chartron Puligny-Montrachet Premier Cru Folatières 2021

We mogen Jean-Michel Chartron gerust omschrijven als onontdekte parel. Deze wijnmaker mag dan (nog) niet tot de grote namen behoren, de kwaliteit van zijn wijnen is subliem. Niet voor niets omschrijft Robert Parkers The Wine Advocate dit domein als ‘an excellent source of pure and precise Puligny that deserves more recognition’.

159,95 per fles

Wijnpakket Côte de Beaune Chartron Overzichtsproeverij
Met wijnkaart!

Wijnpakket Côte de Beaune Chartron Overzichtsproeverij

Het Wijnpakket Côte de Beaune Chartron Overzichtsproeverij bevat de volgende zes wijnen, ingepakt in een luxe Marius geschenkdoos. Domaine Jean Chartron Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes 2022 Domaine Jean Chartron Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Vieilles Vignes 2021 Domaine Jean Chartron Rully Montmorin 2021 Domaine Jean Chartron Savigny-les-Beaune 2021 Domaine Jean Chartron Saint-Aubin Premier Cru Les Murgers des Dents de Chien 2021 Domaine Jean Chartron Puligny-Montrachet 2021 MET FRAAIE WIJNKAART BOURGOGNE CADEAU!

  Toon alle producten

Domaine Jean Chartron Chevalier Montrachet Grand Cru 2020

Chevalier-Montrachet Grand Cru "Clos des Chevaliers" Monopole is de meest exclusieve witte wijn van Domaine Jean Chartron. Een grootse witte Bourgogne met een tot de verbeelding sprekende reputatie. De wijngaard Chevalier-Montrachet ligt tussen Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet, net boven de grand cru wijngaard Montrachet. De druivenstokken voor deze wijn staan aangeplant op de voor Bourgogne zo typische combinatie van kalksteen en klei.

97
John Gilman
2020
View from the Cellar | John Gilman: 97 punten

"As is always the case chez Chartron, the Clos des Chevaliers is again the finest wine in the cellar in 2020 and one of the best white wines produced in the Côte de Beaune in this vintage. The stunning bouquet delivers a constellation of pear, passion fruit, orange zest, incipient notes of crème patissière, a simply beautiful base of chalky soil tones, fresh almond, spring flowers and vanillin oak. On the palate the wine is pure, full-bodied, seamless and refined, with great depth at the core, vibrant acids, laser-like focus and a very, very long, electric and elegant finish...
95
Vinous
2020
Vinous: 95 punten

The 2020 Chevalier-Montrachet Clos de Chevaliers Grand Cru totals 6 barrels this year. Wonderful mineralité on the nose here: this is tensile, energetic with a subtle sea cave aroma that gains intensity in the glass. The palate is very well balanced with a fine bead of acidity, taut and fresh with discrete tropical veins towards the harmonious finish, a hint of frangipane on the aftertaste. Superb.
95
Jasper Morris
2020
Inside Burgundy | Jasper Morris: 95 punten

"A little oak to boost the fruit which hovers between white and yellow, quite intense, medium class. There is excellent flesh and good acidity, the backbone remains white, very typical Chevalier. Plenty of muscle behind. I think the Bâtard-Montrachet may just win out with time."

Prijs op aanvraag

Domaine Jean Chartron Bâtard Montrachet Grand Cru 2021

Bâtard-Montrachet! Bij het horen van die twee woorden loopt menig wijnliefhebber het water al in de mond. Het is dan ook van de meest vermaarde herkomstbenamingen in Frankrijk, zoniet de wereld.

93
Vinous
2020
Vinous: 93 punten

The 2020 Bâtard-Montrachet Grand Cru has a detailed and quite mineral-driven bouquet, showing a little more personality compared to the Corton-Charlemagne. The palate is well balanced with a fine bead of acidity, fresh and rounded in texture with white peach, almond and traces of crème brûlée towards the ample finish. Excellent. Four barrels produced. Closure: Diam 30
95
John Gilman
2020
View from the Cellar | John Gilman: 95 punten

The 2020 Bâtard-Montrachet from Jean-Michel Chartron is another star of the vintage in the making. The beautifully pure and precise nose wafts from the glass in a mix of pear, fresh lemon, white peach, chalky soil tones, raw almond, citrus zest and stylish framing of vanillin oak. On the palate the wine is deep, full-bodied, bright and classy, with a great core of fruit, a proper sense of reserve out of the blocks, beautiful soil undertow, zesty acids and a very, very long, perfectly balanced and nascently complex finish...
95
Jasper Morris
2020
Inside Burgundy | Jasper Morris: 95 punten

Domaine from plus an external barrel. Pale lemon and lime in colour. I like this nose, delivering drive and energy, white fruit not yellow, in the relatively early picked style. There is a tensile strength and definition, a little bit of bacon fat, unquestionably grand cru. Good length too, of course.

599,00 per fles

Domaine Jean Chartron Chevalier Montrachet Grand Cru 2021

Chevalier-Montrachet Grand Cru "Clos des Chevaliers" Monopole is de meest exclusieve witte wijn van Domaine Jean Chartron. Een grootse witte Bourgogne met een tot de verbeelding sprekende reputatie. De wijngaard Chevalier-Montrachet ligt tussen Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet, net boven de grand cru wijngaard Montrachet. De druivenstokken voor deze wijn staan aangeplant op de voor Bourgogne zo typische combinatie van kalksteen en klei.

97
John Gilman
2020
View from the Cellar | John Gilman: 97 punten

"As is always the case chez Chartron, the Clos des Chevaliers is again the finest wine in the cellar in 2020 and one of the best white wines produced in the Côte de Beaune in this vintage. The stunning bouquet delivers a constellation of pear, passion fruit, orange zest, incipient notes of crème patissière, a simply beautiful base of chalky soil tones, fresh almond, spring flowers and vanillin oak. On the palate the wine is pure, full-bodied, seamless and refined, with great depth at the core, vibrant acids, laser-like focus and a very, very long, electric and elegant finish...
95
Vinous
2020
Vinous: 95 punten

The 2020 Chevalier-Montrachet Clos de Chevaliers Grand Cru totals 6 barrels this year. Wonderful mineralité on the nose here: this is tensile, energetic with a subtle sea cave aroma that gains intensity in the glass. The palate is very well balanced with a fine bead of acidity, taut and fresh with discrete tropical veins towards the harmonious finish, a hint of frangipane on the aftertaste. Superb.
95
Jasper Morris
2020
Inside Burgundy | Jasper Morris: 95 punten

"A little oak to boost the fruit which hovers between white and yellow, quite intense, medium class. There is excellent flesh and good acidity, the backbone remains white, very typical Chevalier. Plenty of muscle behind. I think the Bâtard-Montrachet may just win out with time."

Prijs op aanvraag

Domaine Bouard-Bonnefoy Bourgogne Aligoté 2022

Domaine Bouard-Bonnefoy is hofleverancier van Bourgogne-icoon Pierre-Yves Colin Morey en maakt daarnaast een kleine hoeveelheid pure, precieze witte Bourgognes. Chassagne-Montrachet is hun specialiteit, maar de familie maakt ook diverse prachtige andere cuvées, zoals deze Aligoté.

20,85 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Bourgogne Blanc 2022

Liefhebbers van pure, authentieke Bourgogne kunnen hun hart ophalen aan de mooie wijnen van Bouard-Bonnefoy. Hun kleine, artisanale familiewijngoed bevindt zich in Chassagne-Montrachet, wat meteen ook de specialiteit is van het huis.

32,95 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Vieilles Vignes Rouge 2021

Prachtige, verfijnde rode wijn met een open en pure geurexpressie van rode kers, aalbes, peper en rokerig eiken. Puur, verleidelijk en mooi sappig met een levendige frisheid en ragfijne tannines.

Jaap Korst

Verleidelijk en geurig
Oogstjaar: 2019

"Een heerlijke wijn voor liefhebbers van verfijnde, aromatische pinot noir aan een (voor Bourgognebegrippen) zéér acceptabele prijs..." Lees meer

50,20 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Saint-Aubin Premier Cru Les Combes 2022

De onbetwiste specialiteit van Bouard-Bonnefoy is Chassagne-Montrachet. Hier is het wijngoed gevestigd en bezit de familie Bouard de meeste wijngaarden. De Bouards hebben echter ook enkele percelen in het naburige Saint-Aubin.

59,50 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet 2021

Prachtige, luxe, droge witte wijn met geurnuances van gele appel, meloen, ananas, toast, gebrande boter en dille. Krachtig, vol en intens fruitig van smaak met opwekkende zuren en een roomzachte textuur.

65,20 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Macherelles 2021

Prachtige, droge witte wijn met een open geur van gele appel, gekonfijte citroen, ananas, eiken en vuursteen. Vol en sappig in smaak met rijp geel fruit, een levendige frisheid en mooie spanning.

87,20

Vanaf 12 flessen 79,93 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Chenevottes 2021

De gevleugelde uitdrukking ‘le vin se fait dans la vigne’, is zeker van toepassing op de prachtige wijnen van het kleine familiewijngoed Bouard-Bonnefoy. De kwaliteit van hun druiven is zo subliem dat ze zich trotse leverancier mogen noemen van niemand minder dan Pierre-Yves Colin-Morey, een van de absolute elite-producenten in de Bourgogne.

87,20

Vanaf 12 flessen 79,93 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru La Maltroie 2021

Citroengeel gekleurde wijn met een gelaagde geurexpressie van gele perzik, meloen, gekonfijte limoen, dille en toast. Krachtig, vol en romig in smaak met verfrissende zuren. Rijp geel fruit en rokerig eiken in de lang aanhoudende finale.

87,20 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Vergers 2022

Indrukwekkende witte wijn met een geraffineerde geur van grapefruit, gekonfijte citroen, ananas, toast en vuursteen. Puur en verfijnd in smaak en met een opwekkende frisheid. De finale is minutenlang met gebrande boter, hazelnoot en mineraal-complexe nuances.

92,50 per fles

Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Macherelles 2022

Prachtige, droge witte wijn met een open geur van gele appel, gekonfijte citroen, ananas, eiken en vuursteen. Vol en sappig in smaak met rijp geel fruit, een levendige frisheid en mooie spanning.

92,50

Vanaf 12 flessen 84,79 per fles

Wijnpakket Bouard-Bonnefoy Chassagne Premiers Cru's
Met wijnkaart!

Wijnpakket Bouard-Bonnefoy Chassagne Premiers Cru's

Het Wijnpakket Bouard-Bonnefoy Chassagne Premiers Cru's bevat de volgende drie wijnen, ingepakt in een luxe Marius geschenkdoos. Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Macherelles 2021 Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru La Maltroie 2021 Domaine Bouard-Bonnefoy Chassagne-Montrachet Premier Cru Les Chenevottes 2021 MET FRAAIE WIJNKAART BOURGOGNE CADEAU!

Domaine Alain Gras Auxey-Duresses Blanc 2021

Tussen de beroemde wijndorpen Meursault en Pommard ligt in Saint Romain het Domaine Alain Gras. Dit domein heeft echter ook buiten Saint Romain een aantal percelen in bezit, waaronder een bescheiden bezit in Auxey-Duresses, tussen Saint Romain en Meursault in.

52,00

Vanaf 12 flessen 47,70 per fles

Domaine Alain Gras Auxey-Duresses Très Vieilles Vignes Rouge 2021

Tussen de beroemde wijndorpen Meursault en Pommard ligt in Saint Romain het Domaine Alain Gras. Vroeger werd dit dorp gemeden omdat de druiven, op de hoogst gelegen percelen in de Bourgogne, vaak net niet rijp genoeg werden.

90
Parker
2019
The Wine Advocate: 90 punten

Notes of plums, raw cocoa, sweet berries and loamy soil preface Gras's 2019 Auxey-Duresses Très Vieilles Vignes.

52,20 per fles

Domaine Alain Gras Meursault Les Tillet 2021

Tussen de beroemde wijndorpen Meursault en Pommard ligt in Saint Romain het Domaine Alain Gras. Dit domein heeft echter ook buiten Saint Romain een aantal percelen in bezit, waaronder wijngaarden in Meursault zelf.

69,00

Vanaf 12 flessen 63,25 per fles

Domaine Alain Gras Saint-Romain Blanc 2021

Tussen de beroemde wijndorpen Meursault en Pommard ligt in Saint Romain het Domaine Alain Gras. Zijn wijngaarden behoren tot de hoogst gelegen van de hele Bourgogne. En dat is een groot voordeel in de huidige klimaatverandering.

90
Parker