Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Wijncursussen
Wijn is zoveel leuker als je er meer van weet!

Wil je veel meer weten over wijn? Hoe het gemaakt wordt, waar de smaak vandaan komt, hoe je een wijn beoordeelt? Dat is precies wat je leert in de wijncursussen bij Wijnwinkel Marius. Naast dat ze leuk zijn, geven de cursussen je de gelegenheid nieuwe wijnen te proeven, kennis op te doen en deze te delen met gelijkgestemde wijnliefhebbers.

We bieden verschillende SDEN cursussen aan, zodat de cursus van jouw keuze goed aansluit bij jouw kennisniveau. Ben je op zoek naar een korte introductiecursus over wijn? Kies je voor SDEN 1. Heb je al een beetje kennis in huis en wil je die verbreden? Dan is de uitgebreidere cursus SDEN 2 iets voor jou. Wil je meer de diepte in? Doe dan mee met de gevorderde wijncursus SDEN 3. Alle cursussen zijn af te sluiten met een examen (niet verplicht), waarna je een nationaal erkend certificaat ontvangt.

SDEN gecertificeerde wijncursus in Den Haag en Wassenaar

Waar?

De Haagse wijncursussen worden gegeven in ons proeflokaal: Piet Heinstraat 91 te Den Haag. In Wassenaar ben je welkom in onze winkel: Van Hogendorpstraat 16C te Wassenaar.

 

Wie geeft de cursussen?

Wouter Kootker en Ward Boltong verzorgen de cursussen SDEN 1, 2 en 3 in Den Haag. Renno Jacobs verzorgt de SDEN 2 cursussen in Wassenaar en SDEN 3 in Wassenaar. Alledrie de docenten delen op geheel eigen manier hun enthousiasme voor- en kennis van wijn graag met jou op de cursusavonden. Uiteraard passeren hierbij de nodige anekdotes van wijnreizen, proeverijen en andere wijnervaringen de revue.

renno wijnwinkel mariusRenno is een geboren Hagenaar, met zijn wortels in het zand van Kijkduin. Na het doorlopen van hotelscholen in Den Haag belandde hij in het bedrijfsleven. In 2009 opende hij zijn eigen restaurant 'De Parodie' in het sfeervolle Statenkwartier. Na mooie jaren als restauranteigenaar koos hij ervoor zijn zaak te verkopen. De liefde voor lekker eten en drinken is gelukkig gebleven. Als Vinoloog van de Wijnacademie (2020) zit het met de wijnkennis ook snor. Favoriet zijn de Beaujolais-wijnen van JP Brun, maar ook met Champagne en verfijnde rosés kun je Renno blij maken.

 

wouter wijnwinkel mariusWouter is geboren en getogen in Den Haag. Als nette Benoordenhoutse jongen genoot Wouter een middelbare schoolopleiding aan het Maerlant Lyceum. In het jaar dat volgde, dook hij de horeca in, waar hij geïnspireerd raakte om een vervolgopleiding aan de Amsterdamse hotelschool te starten. Hier ontstond de liefde voor wijn en lekker eten. Eenmaal terug in Den Haag ging hij aan de slag bij De Lof der Zotheid, waar hij 14 jaar zou blijven vóór hij in november 2020 ons team kwam versterken. De favoriete wijnen van deze ViO (Vinoloog in Opleiding) komen uit Italië en van het Iberisch schiereiland.

 

Dit is ward wijnwinkel mariusWard. Na een bachelor Economie, Bestuur en Management aan de Universiteit Leiden te hebben afgerond, ging Ward in een tussenjaar naar Patagonia Beach op het Scheveningse strand, waar hij 5 jaar bleef plakken. Eind 2021 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en sindsdien vind je hem meestal bij ons in de PH (Piet Heinstraat). Sinds januari 2024 is hij Registervinoloog van de Wijnacademie. Hoewel zijn weelderige haardos misschien anders doet vermoeden, draait zijn leven heus niet alléén om glamrock en orange wines.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op:

 info@mariuswijn.nl |   070 36 33 100

In Den Haag en Wassenaar bieden wij de wijncursussen aan volgens het stramien van de SDEN: Stichting Dranken Examens en Normering. Deze stichting heeft wijnopleidingen ontwikkeld op vijf verschillende niveaus, variërend van een wijncursus voor beginners tot een uitgebreide opleiding voor ambitieuze wijnprofessionals. In Den Haag verzorgen wij SDEN 1 (Wijnvignet), SDEN 2 (Wijnoorkonde) en SDEN 3 (Wijnbrevet). De lessen worden gegeven door ervaren SDEN3-gediplomeerde wijnkenners en Vinologen van de Wijnacademie (SDEN 4). Voor alle cursussen is het examen optioneel.

Even geduld a.u.b.