Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

SDEN 2: Wijnoorkonde
Basis wijncursus

Je praat graag over wijn en je hebt het gevoel dat je er wat van weet. Toch merk je dat je met de mond vol tanden staat wanneer je wordt gevraagd een wijn blind te proeven of je vrienden iets uit te leggen. Met deze uitgebreide basis wijncursus SDEN 2 is de redding nabij. In vijf avonden maak je kennis met de basisprincipes van wijn. Daarbij leer je o.a. over hoe wijn wordt gemaakt, de smaken en aroma's van wijn, de belangrijkste wijngebieden in de wereld en hun typische wijnstijlen, hoe wijn en spijs te combineren, et cetera. Uiteraard proef je iedere avond wijnen die aansluiten bij het thema van de les. Na het volgen van de lessen kun je het (niet verplichte) SDEN 2 Wijnoorkonde-examen doen.

Voor de cursus is geen voorkennis vereist, maar ook wanneer je al het een en ander van wijn weet hebben de lessen meer dan genoeg te bieden. Voor je cursusbijdrage van €295 krijg je vijf avonden les van een gediplomeerd wijndocent. Het lesboek "Ik weet meer van wijn" en de te proeven wijnen zijn inbegrepen. Het examen . Na het succesvol afleggen van het examen ontvang je een Wijnoorkonde.

 

Waar is de SDEN 2 wijncursus?

De Haagse cursus wordt gegeven in ons vernieuwde proeflokaal aan de Piet Heinstraat 91/93 te Den Haag (gelieve de ingang van ons wijncafé gebruiken). Voor de cursus in Wassenaar ben je welkom op de Van Hogendorpstraat 16C te Wassenaar.

 

Wanneer is de SDEN 2 wijncursus?

Cursusdata DEN HAAG najaar 2024

  • Dinsdagen 03-09 | 10-09 | 17-09 | 24-09 | 01-10 VOL
  • Woensdagen 09-10 | 16-10 | 06-11 | 13-11 | 20-11 NIEUW

Cursusdata WASSENAAR najaar 2024

  • Woensdagen 04-09 | 11-09 | 18-09 | 02-10 | 09-10 NIEUW

 

Hoe laat is de SDEN 2 wijncursus?

De cursusavonden beginnen om 19:30 uur en zijn om 22:00 uur afgelopen. 

 

Wat kost de SDEN 2 wijncursus?

Je cursusbijdrage is €295. Daarvoor krijg je:

vijf avonden les van een gediplomeerd wijndocent

het cursusboek "ik weet meer van wijn"

een ruime selectie aan te proeven wijnen

 

Details lesavonden

Les 1: Introductie, geschiedenis van de wijn, wijn proeven en beoordelen, druivenrassen, de druif en zijn omgeving
Les 2: Van druif tot wijn: oogsten, vergisten, rijpen, bottelen, mousserende wijnen, zoete wijnen, versterkte wijnen
Les 3: Frankrijk
Les 4: Rest van Europa: Italië, Spanje, Portugal, Duitsland & Oostenrijk
Les 5: Nieuwe wereld: Californië, Argentinië, Chili, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika

 

Examen

Na het volgen van de lessen is het mogelijk om een SDEN 2 examen te doen bij de Wijnacademie. Wanneer je daarvoor slaagt (50 meerkeuzevragen, inclusief 4 proefvragen, waarvan 60% juist moet worden beantwoord) ontvang je het landelijk erkende certificaat Wijnoorkonde. De kosten voor het examen bedragen €90.

 

Wat moet ik meenemen?

Glaswerk, spuugbakjes, et cetera worden door ons verzorgd. Als je notities wilt maken kun je zelf een schriftje en pen meenemen.

Wijncursus SDEN 2: Wijnoorkonde (Den Haag)

Basis wijncursus in vijf avonden.

Datum
03-09-2024 tot 01-10-2024
09-10-2024 tot 20-11-2024
Tijd
19:30 uur tot 22:00 uur
19:30 uur tot 22:00 uur
Locatie
Marius' Proeflokaal: Piet Heinstraat 91 Den Haag
Prijs
€ 295,00

Lees verder en aanmelden

Wijncursus SDEN 2: Wijnoorkonde (Wassenaar)

Basis wijncursus in vijf avonden.

Datum
04-09-2024 tot 09-10-2024
Tijd
19:30 uur tot 22:00 uur
Locatie
Wijnwinkel Marius Wassenaar - Van Hogendorpstraat 16C, Wassenaar
Prijs
€ 295,00

Lees verder en aanmelden

Wat is SDEN 2 en waarom zou je deze wijncursus willen volgen?

Ben je een wijnliefhebber en wil je je kennis over wijn vergroten? Dan is de wijncursus SDEN 2 echt iets voor jou! De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De wijncursus SDEN 2 wordt is een vervolg op de SDEN 1 wijncursus. In deze cursus verdiep je je verder in de wereld van wijn en verbreed je de kennis die je bij niveau 1 hebt opgedaan. Je leert over wijnstijlen, wijnbouw, vinificatieprocessen en wijn-spijscombinaties. Ook ga je dieper in op de belangrijkste wijngebieden en druivenrassen. Na het afronden van de cursus ben je in staat om zelfstandig wijnen te selecteren en te beoordelen.

Hoe kun je je aanmelden voor onze wijncursus SDEN 2 in Den Haag?

Wil jij je wijnproeven verbeteren en je parate kennis over wijn uitbreiden? Meld je dan aan voor de wijncursus SDEN 2 in Den Haag. De cursus bestaat uit acht avonden en wordt gegeven door twee van onze ervaren wijnadviseurs. Naast het theoretische gedeelte is er vooral veel aandacht voor de praktijk van het wijnproeven, omdat dit vaak een van de moeilijkste onderdelen van cursus is. Inschrijven kan eenvoudig via onze website - scroll hiervoor een stukje naar boven en druk op de knop "lees verder en aanmelden". Is deze knop niet zichtbaar? Dan zijn de huidige cursusdata helaas helemaal vol. Stuur ons in dat geval gerust een mail om je interesse in onze SDEN 2 wijncursus kenbaar te maken. We houden je dan graag op de hoogte van nieuwe cursusdata, zodra deze beschikbaar komen.

Schrijf je nu in en ontdek de fascinerende wereld van wijn!

Even geduld a.u.b.