Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

SDEN 1: Wijnvignet
Introductie wijncursus

Als beginnend wijnliefhebber vind je wijn lekker om te drinken, maar je zou misschien beter willen begrijpen waarom wijnen smaken zoals ze doen of waaróm je bijvoorbeeld sommige wijnen lekkerder vindt dan andere. De introductiecursus SDEN 1 is daarin een eerste stap. Je leert in twee avonden o.a. over: hoe wijn wordt gemaakt, hoe je wijn kunt proeven, bekende wijngebieden en druivenrassen, en nog veel meer. Daarbij proef je natuurlijk verschillende wijnen die de theorie een stuk beter behapbaar maken.

 

Waar is de SDEN 1 wijncursus?

De cursus SDEN 1 wordt gegeven in ons proeflokaal aan de Piet Heinstraat 91/93 te Den Haag (gelieve de ingang van ons wijncafé gebruiken).

 

Wanneer is de SDEN 1 wijncursus?

Cursusdata DEN HAAG voorjaar 2024

  • Woensdagen 4 en 11 september NIEUW
  • Dinsdagen 15 en 22 oktober NIEUW
  • Dinsdag 5 en 12 november NIEUW

 

Hoe laat is de SDEN 1 wijncursus??

De cursusavonden beginnen om 19:30 uur en zijn rond 22:00 uur afgelopen. 

 

Wat kost de SDEN 1 wijncursus??

Je cursusbijdrage is €135. Daarvoor krijg je:

twee avonden les van een gediplomeerd wijndocent

het cursusboek "ik weet wat van wijn"

per avond proef je 8 verschillende wijnen

één examen SDEN 1

 

Details lesavonden

Les 1: Introductie, wijn maken in vogelvlucht, wijn proeven en beoordelen, belangrijkste druivenrassen (6 witte en 6 blauwe).

Les 2: De verschillende belangrijke wijnlanden, het ontcijferen van een wijnetiket, wijn en je lijf, afsluitend examen SDEN1 Wijnvignet.

 

Wat moet ik meenemen?

Glaswerk, spuugbakjes, et cetera worden door ons verzorgd. Als je notities wilt maken kun je zelf een schriftje en pen meenemen.

 

SDEN1 cadeau geven?

Dat kan gemakkelijk met onze SDEN1 cadeaubon!

Wijncursus SDEN 1: Wijnvignet (Den Haag)

Introductiecursus van 2 avonden.

Datum
tot 05-11-2024
Locatie
Marius' Proeflokaal: Piet Heinstraat 91 Den Haag
Prijs
€ 135,00

Lees verder en aanmelden

Wat is SDEN 1 en waarom zou je de wijncursus willen volgen?

Ben je geïnteresseerd in wijn en wil je graag meer weten over hoe je wijn proeft, wat de verschillende druivenrassen zijn en hoe wijn wordt gemaakt? Dan is de SDEN 1 wijncursus echt iets voor jou! SDEN 1 staat voor Stichting Dranken Examens en Normering en is een officiële wijnopleiding die is gericht op het geven van basiskennis over wijn. In deze cursus leer je onder andere over de belangrijkste wijnregio's, de kenmerken van verschillende druivenrassen en hoe je wijn kunt proeven. Wil je graag een SDEN 1 wijncursus in Den Haag volgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Waarom kiezen voor een wijncursus SDEN 1 bij Wijnwinkel Marius in Den Haag?

Als je op zoek bent naar een SDEN 1 wijncursus in Den Haag, zijn er verschillende aanbieders waaruit je kunt kiezen. Waarom zou je kiezen voor onze cursus? Onze cursus wordt gegeven door twee ervaren wijnadviseurs, die je alles kunnen vertellen over de wereld van wijn. Beide hebben een behoorlijke geschiedenis in de Haagse horeca (met bijbehorende verhalen) en werken diverse jaren in de wijnhandel. Er is naast leren bij onze cursussen ook ruimte gezelligheid en een goede (wijn)grap op zijn tijd. Na afloop van de cursus heb je dus niet alleen veel geleerd over verschillende wijnsoorten en het proeven op professioneel niveau, maar heb je ook een gezellige en smaakvolle tijd gehad!

Hoe kun je je aanmelden voor onze wijncursus SDEN 1 in Den Haag?

Ben je van plan om onze wijncursus SDEN 1 in Den Haag te volgen? Dan kun je je eenvoudig aanmelden via onze de knop hierboven. Daar vind je ook meer informatie over de inhoud van de cursusdagen, de data en tijden en de kosten. Je kunt je direct online inschrijven en betalen. Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de cursus en wat je kunt verwachten!

Even geduld a.u.b.