Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Wijnproeverij bij Marius

Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een wijnproeverij in Den Haag? Zoek niet verder! Wij organiseren in onze Wijnwinkel Marius in Den Haag en Wassenaar leuke en leerzame wijnproeverijen voor diverse gelegenheden. Of je nu een bedrijfsuitje hebt of met vrienden een gezellige activiteit wilt beleven – de proeverijen zijn geschikt voor ieder gezelschap.

Wijnproeverij in Den Haag of Wassenaar

In onze wijnwinkels in Den Haag en Wassenaar ben je welkom voor een gezellige en leerzame wijnproeverij, waarbij je zes verschillende wijnen proeft, begeleid door één van onze wijnspecialisten. Over de invulling van de proeverij of een eventueel thema overleggen we graag met jou. Denk bijvoorbeeld aan ‘oude versus nieuwe wereld’ of ‘onbekende druivenrassen’. Het is mogelijk bij de proeverij tegen meerprijs een borrelplank te bestellen. De prijs van de wijnproeverij is vanaf €37,50 per persoon (exclusief borrelplank). Mochten er speciale wensen zijn voor de wijnen die geproefd worden, dan kan dit invloed hebben op de prijs. 

Tijden: dinsdag t/m vrijdag van 18:00 tot 19:30, zaterdag van 17:00 tot 18:30

Groepsgrootte: vanaf 10 tot maximaal 20 personen 

Wil je direct een aanvraag doen? Stuur dan een mail naar Den Haag of Wassenaar.

Exclusieve private dining in ons proeflokaal

Ben je voor jouw gezelschap op zoek naar een meer exclusieve lokatie om een gastronomische wijnavond te beleven? Dan is ons proeflokaal iets voor jou! Hier geniet je met jouw groep collega's, vrienden, familie of klanten van een fraai menu (4, 5 of 6 gangen), heerlijke wijnen en een gezellige ambiance. Kijk voor meer informatie op onze pagina over private dining.

Openbare wijnproeverijen in Den Haag en Wassenaar

Naast de privépartijen organiseren wij in onze winkels regelmatig openbaar toegankelijke wijnproeverijen in Den Haag en Wassenaar. We nodigen dan bijvoorbeeld wijnmakers uit om hun wijnen te presenteren, of stellen zelf een lijst samen van bijzondere nieuwe wijnen die we willen laten proeven. Vaak doen we dit aan de hand van een thema. Soms verbinden we er ook een wijndiner aan met één van onze horeca-relaties of geven we een exclusieve masterclass waarbij we een wijngebied of druivensoort diepgaand toelichten. Wil je op de hoogte blijven van deze openbare wijnproeverijen in Den Haag en Wassenaar? Houd dan onze online wijnagenda's in de gaten: Wijnagenda Den Haag | Wijnagenda Wassenaar.

Houd je van varen? Bekijk dan ook eens de wijnproeverij op onze Wijnboot in Den Haag!

Meer leren over wijn in een wijncursus

Misschien wil je niet alleen gezellig wijn proeven, maar vind je het ook leuk om meer te leren over wijn. Dat treft! We geven namelijk ook wijncursussen in Den Haag en Wassenaar. Bij ons kun je SDEN-wijncursussen volgen op niveau 1, 2 en 3. Meer weten over ons cursusaanbod? Bekijk de pagina over wijncursussen.

Leer alvast iets over wijnproeven

Wijnproeven is een vaardigheid en het vraagt de nodige oefening om er echt goed in te worden. Wil je er beter in worden, dan is het vooral belangrijk om gestructureerd te proeven. Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen om wijn te proeven en volledig te waarderen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste stappen om te volgen:

  1. Bekijk de wijn. Houd de wijn tegen een heldere achtergrond en let op de kleur en de helderheid. Een wit oppervlak biedt het beste contrast. Houd je glas recht om de diepte van de kleur te beoordelen en schuin om de tint en het verloop richting de rand goed te kunnen zien.

  2. Ruik aan de wijn. Ruik aan de wijn om de aroma's te ontdekken. Steek je neus goed in het glas (wees niet bescheiden) en adem diep in. Probeer de verschillende aroma's te identificeren, zoals fruit, bloemen, kruiden, enz. Daarnaast kun je iets zeggen over de intensiteit van de geur - van vlak tot uitgesproken.

  3. Proef de wijn: Neem een slok van de wijn en houd deze enkele seconden in je mond. Laat de wijn alle delen van je mond bedekken (spoelen) en probeer de verschillende smaken te identificeren, zoals zoet, zuur, bitter en umami. Neem wat lucht bij de wijn (slurpen) om de aroma's beter te kunnen waarnemen.

  4. Beoordeel de wijn: Beoordeel de wijn op basis van de aroma's, smaken, zuurgraad, tannines, alcohol, body en afdronk. Geef de wijn een score op een schaal (bijvoorbeeld avn 1 tot 3 of van 1 tot 5) en beschrijf je bevindingen in detail.

  5. Combineer de wijn: Probeer de wijn uit met verschillende soorten voedsel om te ontdekken welke combinaties het beste werken. Natuurlijk zijn er geijkte wijn-spijscombinaties, maar vaak genoeg kun je verrast worden. Experimenteer daarom met verschillende smaakprofielen om te zien welke combinaties het beste werken.

Wijn proeven is een combinatie van kijken, ruiken, proeven en beoordelen. Het is belangrijk om tijd te nemen om de verschillende aroma's en smaken te verkennen en de wijn volledig te waarderen. Het blind proeven en identificeren van wijn is moeilijk en kan zeker in het begin tot de nodige frustratie leiden, maar laat je niet ontmoedigen als je er compleet naast zit. Ook die ervaringen zijn waardevol ;) 

Wij helpen je bij onze wijnproeverijen en wijncursussen in Den Haag graag om een betere proever te worden!

Even geduld a.u.b.