Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Marius van der Vliet

Eigenaar en wijnadviseur

Marius is de eigenaar en naamgever van Wijnwinkel Marius. Zijn jarenlange ervaring en tomeloze enthousiasme voor wijn zijn de sleutels tot zijn succes. Marius begon zijn loopbaan in de wijn als bezorger en verkoper bij een aantal Haagse wijnwinkels. Na het behalen van zijn vinologendiploma lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijnwinkel zou openen. Inmiddels is die ambitie uitgegroeid tot een bedrijf met een twee winkels, een webshop en een uitgebreide horecagroothandel. Als vennoot in Les Genereux importeert hij bovendien (vrijwel) alle wijnen direct. Marius heeft in de loop der jaren al vele favorieten verruild voor nieuwe favorieten. Momenteel staan de wijnen van het Oostenrijkse Juris (Burgenland) hoog op zijn lijstje, waarop tevens de Toscaanse topproducent Isole e Olena een vaste waarde is. Naast ondernemen, staat Marius graag op de ski’s en brengt hij zoveel mogelijk tijd door met zijn vrouw en hun twee kinderen.

De aanbevelingen van Marius

Luuk van Amerongen

Wijnadviseur horeca en mede-eigenaar

Luuk zag het levenslicht in Den Haag is en opgegroeid tussen strand en binnenstad. Jarenlang zette hij zijn 'people skills' in voor de hippe Haagse horeca, waar hij zijdelings een liefde voor- en kennis van wijnen opbouwde. Begin 2018 maakte hij de overstap naar Wijnwinkel Marius, waar hij - hoe kan het ook anders - zich met veel energie richt op onze wijnvrienden in de horeca. Sinds 2023 is Luuk mede-eigenaar van het bedrijf. Luuk's favoriete wijnen komen o.a. uit de Bourgogne, het Rhônedal, Südtirol en Piemonte. Daarnaast is Luuk gek op mooie saké,. Wanneer hij niet aan het werk is kun je Luuk vinden in de leukere restaurants en cafés van de hofstad, achter een eet- of draaitafel. Hij vormt namelijk de helft van DJ-duo "De Tijdmachine" (voor al uw feesten en partijen...).

De aanbevelingen van Luuk

Jaap Korst

Kantoor, marketing en mariuswijn.nl

Jaap werkt sinds mei 2012 bij Wijnwinkel Marius. Hij is afgestudeerd in kunstbeleid aan de Universiteit Utrecht en werkte voorheen in de fondsenwerving bij museum Panorama Mesdag. Tijdens zijn studententijd ontdekte hij zijn passie voor wijn en ging hij als oproepkracht aan de slag bij Marius. Inmiddels heeft Jaap verschillende wijndiploma’s behaald, waaronder het gerenommeerde WSET 4 diploma. Sinds eind 2019 is hij met zijn gezin (weer) woonachtig in Tilburg. Vanaf kantoor bemoeit hij zich (op afstand) o.a. met de webwinkel, (online) marketing en administratie. Jaap is gek op wijnen uit koele klimaten: Duitse Riesling en Cabernet Franc uit de Loire zijn favoriet.

De aanbevelingen van Jaap

Wouter Kootker

Wijnadviseur Den Haag & Wijndocent

Wouter Kootker, geboren en getogen in Den Haag. Als nette Benoordenhoutse jongen genoot Wouter een middelbare schoolopleiding aan het Maerlant Lyceum. In het tussenjaar dat volgde, dook hij de horeca in, waar hij geïnspireerd raakte om een vervolgopleiding aan de Amsterdamse hotelschool te starten. Hier ontstond de liefde voor wijn en lekker eten. Eenmaal terug in Den Haag ging hij aan de slag bij De Lof der Zotheid, waar hij 14 jaar zou blijven vóór hij in november 2020 ons team kwam versterken. Verloofd en wel woont Wouter inmiddels in het pittoreske Voorburg. Staat hij niet in de winkel, dan zit Wouter graag aan tafel of op de fiets. Waar de meeste mensen het jaar opdelen in maanden, denkt Wouter in wielerkoersen: voorjaar = Strade Bianche, zomer = Tour de France, najaar = Ronde van Lombardije, winter = veldrijden. De favoriete wijnen van deze ViO (Vinoloog in Opleiding) komen van het Iberisch schiereiland - vooral Bierzo en Portugal zijn geliefd.

De aanbevelingen van Wouter

Renno Jacobs

Wijnadviseur Wassenaar & Wijndocent

Renno is een geboren en getogen Hagenaar, met zijn wortels in het zand van Kijkduin. Na het succesvol doorlopen van de middelbare- en hoge hotelschool in Den Haag belandde hij in het bedrijfsleven. In 2009 gooide hij het roer om en ging hij zich concentreren op zaken waar mensen écht blij van worden: hij opende zijn eigen restaurant 'De Parodie' in het sfeervolle Statenkwartier. Na mooie jaren als restauranteigenaar koos hij ervoor zijn zaak te verkopen om meer tijd met zijn jonge gezin door te brengen. De interesse voor lekker eten en drinken is - gelukkig - gebleven. Sinds het voorjaar van 2018 stelt hij zijn schijnbaar aangeboren gastheerschap in dienst van onze Haagse én Wassenaarse wijnwinkels. Als Vinoloog van de Wijnacademie (2020) zit het met de wijnkennis ook wel snor. Tot zijn favorieten behoren de rinse Beaujolais-wijnen van JP Brun, maar ook wit én rood uit Galicië.

De aanbevelingen van Renno

Ward Boltong

Kantoor & Wijndocent

Dit is Ward Boltong. Geboren in Den Haag, met zijn wortels in de Limburgse löss. Na achtereenvolgens het gymnasium te hebben en een bachelor Economie, Bestuur en Management aan de Universiteit Leiden te hebben afgerond, vond Ward het tijd voor een tussenjaar. Dat bracht hem naar Patagonia Beach op het Scheveningse strand, waar hij als barman startte. Dat het daar goed toeven is, blijkt wel uit het halve decennium dat Ward hier is blijven hangen. In de winters maakte hij mooie reizen naar o.a. Zuid-Amerika, Toscane en Bulgarije. De zomers op het strand brachten een passie voor mooi eten en drinken, met een bijzondere interesse in wijn. Eind 2021 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en nam Ward afscheid als (inmiddels) bedrijfsleider van "de Pata" om fulltime bij Marius aan de slag te gaan. Je vindt hem meestal bij ons in de PH (Piet Heinstraat). Hij heeft zijn SDEN 3 diploma in de tas en start in 2022 met de vinologenopleiding. Hoewel zijn weelderige haardos misschien anders doet vermoeden, draait het leven van Ward niet alléén om glamrock en orange wines. Hij is ook best te porren voor een "gewone" witte wijn uit Galicië of mooi rood uit Toscane.

Josephine Meeusen

Wijnadviseur Wassenaar

Josephine komt uit Leiden, maar is graag in Den Haag en heeft zodoende Wassenaar gekozen als gulden middenweg. Ze is in Breda afgestudeerd als "hotello" en zocht het daarna nog zuidelijker: Spanje. Bij terugkomst in Nederland vervolgde ze haar weg in de wijn, die Leidde (get it?) tot een afgeronde WSET 3 opLeiding (get it?). Inmiddels is zij gestart met de uitgebreide Diploma Course (WSET 4) en vormt ze samen met Renno het vaste duo in onze Wassenaarse winkel. Zoals een goed wijnprofessional betaamt heeft Josephine een brede interesse, maar het zal niet verbazen dat ze een zwak heeft voor Spaanse wijnen.

Duncan Willekes MacDonald

Manager Wijncafé

Als Duncan zich tijdens zijn vijfjarige verblijf in Zuid-Afrika niet zou hebben laten verleiden door de wijn, had hij misschien wel eigenhandig de eerste Rugby-wereldtitel naar Nederland gehaald. Ach, wij begrijpen maar al te goed dat hij de 't' van try heeft ingeruild voor de 'T' van "Taste". De liefde voor de sport is wel gebleven en hetzelfde geldt voor de Zuid-Afrikaanse wijnen die hij tijdens zijn bezoek aan de wijngaarden van Stellenbosch leerde kennen. Onze man van staal heeft zich tot doel gesteld om de Iron Man in Barcelona uit te lopen, al dan niet met een glas (of twee) van zijn favoriete Albariño of Rioja reserva als extra motivatie. Duncan is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in ons wijncafé en houdt zich daarnaast bezig met onze sociale media.

Paul  Sopacua

Paul Sopacua

Chauffeur

Oud-IT'er Paul kwam medio 2017 in dienst als part-time chauffeur. Twee dagen per week helpt hij met het wegbrengen van onze wijnen en het schoon houden van de winkels. In zijn vrije tijd is Paul toetsenist bij de Haagse coverband IT'S4FUN, klust hij bij als geluidsman en brengt hij graag tijd door met zijn gezin.

Tobias  Geurts

Tobias Geurts

Chauffeur

Klaartje Hinten

Officemanager

Dit is Klaartje, geboren en getogen in Elst, maar alweer sinds februari 2015 thuis in het Haagsche. Tijdens haar studie aan de Hotelschool The Hague heeft Klaartje veel ervaring opgedaan bij allerlei horecazaken en gespecialiseerde retailers, waaronder distilleerderij Van Kleef, Tapisco, Oogst en zelfs Calla's. Enkele jaren later koos Klaartje ervoor om uit de horeca te stappen en een nieuwe baan aan te nemen als recruiter bij YoungCapital. Na een jaar op kantoor miste ze de wijn stiekem meer dan ze toe durfde te geven - niet zo gek na het afronden van de WSET niveau 3 opleiding. Klaartje en Marius kwamen in contact met elkaar, toevallig op het moment dat de knoop werd doorgehakt om het Wijncafé te realiseren. Klaartje houdt vind je dan ook achter de schermen van het Wijncafé, maar je kunt haar ook regelmatig aantreffen in onze winkels! Klaartje drinkt het liefst champagne, riesling of rode Bourgogne. Naast haar passie voor wijn heeft ze behoorlijk groene vingers. Ze dan ook de trotse eigenaresse van circa 30 verschillende kamerplanten. Als ze niet aan de wijn of de planten zit, is ze vaak op pad met de motor.


Contactformulier

Even geduld a.u.b.