Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Wijnassortiment

Op zoek naar lekkere wijnen? Zoek niet verder want Marius uw wijnvriend in Den Haag heeft die voor u. Rode wijn, witte wijn, rosé of een mousserende wijn. Wij onderscheiden ons door deskundig advies te geven over onze grote assortiment. Van een franse wijn, duitse wijn, zuid-afrikaanse wijn, Portugese wijn, griekse wijn tot spaanse wijn. Of het nu gaat om een wijn met kurk of schroefdop, biologische wijn, droge wijn, halfzoet of zoete wijn, voor iedere portemonnee wat wils.

Franse wijn

Franse wijn is wijn geproduceerd in Frankrijk. Frankrijk is zowel in volume als in omzet een van de grootste producenten van wijn in de wereld. Concurrentie in volume en omzet heeft Frankrijk voornamelijk van Italië. Spanje, een ander land dat tot de oude wereld behoort op wijngebied, is een concurrent wanneer het gaat om beplante hectares met wijnstokken.

Duitse wijn

De wijnbouw in Duitsland is naar grootte de vierde van wijnproducerende landen in Europa. Ondanks haar noordelijke ligging. Zowel in kwantiteit als kwaliteit heeft dit land een gedegen wijneconomie. Van de jaarproductie wordt gemiddeld 20% geëxporteerd. Bekijk hier ons assortiment Duitse wijn.

Wijn uit zuid afrika

De eerste druivenstokken in het prachtige Zuid-Afrika werden aangeplant door de Nederlanders. Sinds de afschaffing van de Apartheid zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen over de hele wereld beroemd geworden. Maar liefst een derde van de jaarlijkse productie wordt geëxporteerd. Bekijk hier ons assortiment wijn uit Zuid-Afrika.

Druivenrassen in Portugal

Portugal kent groot aantal inheemse druivenrassen. In geringe mate staan er ook internationale druivenvariëteiten aangeplant, waaronder cabernet sauvignon, syrah en chardonnay. Bekende inheemse blauwe druiven zijn de touriga nacional, tinta francesca, tinta barocca, arinto en periquita. Voor witte wijnen worden onder meer de inheemse loureiro, alvarinho en encruzado gebruikt. Bijvoorbeeld de Ficada Terras do Sado uit Portugal. Deze zeer aromatische witte wijn wordt gemaakt van verschillende druivensoorten zoals fernão pires, tamares en muscat.

Wijnbouw in Griekenland

In Griekenland wordt al duizenden jaren wijn geproduceerd. Dionysos was zelfs de god van de wijn in de Griekse mythologie. Het is zo goed als zeker dat de Grieken die zich in Marseille en Zuid-Italië vestigden hun kennis van de wijnbouw daar hebben geïntroduceerd. In vergelijking met landen als Frankrijk, Italië en Spanje is Griekenland wereldwijd nog altijd een minder populair wijnland, maar de wijnbouw in Griekenland heeft een revolutie ondergaan. Bekijk hier ons wijnassortiment uit Griekenland.

Bijzonder spaanse wijnen

Spanje is van oudsher een van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld. Veel mensen kennen vooral de bijzondere Spaanse wijnen zoals sherry, rioja, cava en moscatel. Zeer goede wijn is van Rioja en Navarra afkomstig. Vaak wordt beweerd, dat de wijn van Rioja de beste is van Spanje. Bekijk hier ons assortiment spaanse wijn.

Biologische wijn

In feite bestaat er geen biologische wijn maar is het wijn van biologisch geteelde druiven. Biologische wijnbouw neemt in de wereld een steeds grotere omvang aan. Vele vermaarde wijnmakers zijn dan ook aan de productie van biologische wijn begonnen. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment van biologisch wijn in alle prijsklassen. Wij selecteren de beste biologische wijnen voor je die je eenvoudig online bij ons kunt bestellen.

Even geduld a.u.b.