Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Coravin
Open wijn langer bewaren

Welke wijnliefhebber maakt het niet mee? Je staat voor je wijnkast of in je kelder en denkt: zal ik deze mooie fles wijn nu al openmaken of nog even laten liggen? Of je wilt bijvoorbeeld een mooi wijnarrangement schenken bij een zelfgekookt zesgangenmenu, maar je bent maar met z'n tweeën. Zes flessen openmaken is zonde, dus ga je toch maar voor één fles die goed past bij het hoofdgerecht maar eigenlijk niet bij de rest van het menu.

Wijn schenken én bewaren met Coravin

Tegenwoordig bestaat hier een oplossing voor: Coravin! Dit innovatieve wijnbewaarsysteem maakt gebruik van van een naald die door de kurk heen wordt gestoken om de wijn te kunnen utischenken. Eenmaal klaar met schenken spuit je een beetje argongas in de fles, wat ervoor zorgt dat de wijn niet in contact komt met zuurstof. Op die manier kan de fles met een gerust hart weer terug in de kelder of klimaatkast, klaar voor een volgende gelegenheid.

Wil je jouw open wijn langer bewaren? Dan is Coravin een mooie tool! Hieronder vind je ons assortiment Coravin-producten.

Coravin Timeless Three + Wine Preservation System - Black

  • Schenk wijn zonder de kurk te verwijderen
  • Argongas voorkomt oxidatie
  • Geniet voor weken, maanden of jaren van uw wijn

279,99 per stuk

Coravin Pure Capsules 6 Pk - 6.5g/21mL

  • Gevuld met puur argongas
  • Geschikt voor Coravin Timeless en Pivot
  • U schenkt tot 15 glazen per capsule

54,99 per stuk

Coravin Pure Capsules 3 Pk - 6.5g/21mL

  • Gevuld met puur argongas
  • Geschikt voor Coravin Timeless en Pivot
  • U schenkt tot 15 glazen per capsule

26,99 per stuk

Momenteel niet leverbaar

Ontdek de Innovatie van het Coravin Wine Preserve System

Het Coravin Wine Preserve System is een revolutionaire uitvinding die wijnliefhebbers de mogelijkheid biedt om van hun favoriete wijnen te genieten zonder de fles volledig te openen. Dit systeem maakt gebruik van een dunne, holle naald die door de kurk wordt ingebracht, waardoor wijn kan worden uitgeschonken zonder dat zuurstof de fles binnendringt. Door gebruik te maken van argongas, een inert gas dat geen invloed heeft op de smaak van de wijn, wordt de wijn in de fles beschermd tegen oxidatie, waardoor de oorspronkelijke kwaliteit en smaak behouden blijven.

Hoe Werkt het Coravin Systeem?

Het Coravin systeem werkt op een zeer eenvoudige maar effectieve manier. Nadat de naald door de kurk is ingebracht, kan de wijn direct in het glas worden uitgeschonken. Zodra je de naald verwijdert, sluit de kurk zichzelf weer af, dankzij de natuurlijke elasticiteit van de kurk. Het argon gas dat tijdens het schenken in de fles wordt geïnjecteerd, zorgt ervoor dat er geen zuurstof bij de wijn komt, wat oxidatie en kwaliteitsverlies voorkomt. Dit betekent dat je weken, maanden of zelfs jaren later nog van dezelfde fles wijn kunt genieten, zonder dat de smaak is aangetast.

De Voordelen van het Coravin Wine Preserve System

Het Coravin Wine Preserve System biedt tal van voordelen voor zowel de casual wijnliefhebber als de serieuze verzamelaar. Ten eerste stelt het je in staat om meerdere wijnen tegelijk te proeven zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze bederven. Dit is ideaal voor wijnproeverijen, diners of gewoon voor die avonden waarop je van verschillende wijnen wilt genieten. Daarnaast is het systeem perfect voor het bewaren en genieten van kostbare en zeldzame wijnen, omdat het de mogelijkheid biedt om ze te proeven en een glas te drinken zonder de hele fles te moeten openen. Met Coravin kun je jouw wijncollectie optimaal benutten en altijd genieten van perfect geconserveerde wijn, precies zoals de wijnmaker het bedoeld heeft.

Coravin bestellen

Heb je interesse in het Coravin wijnbewaarsysteem? Surf dan direct naar Mariuwijn.nl. Hier kun je Coravin online bestellen. Na het afronden van je bestelling bezorgen we jouw nieuwe Coravin-systeem kosteloos bij je thuis. Je kunt direct beginnen met het proeven van jouw bijzondere bewaarwijnen. Natuurlijk is het ook mogelijk om Coravin te kopen in onze winkels in Den Haag of Wassenaar. Kom daarvoor gezellig langs en we leggen je alles uit over het gebruik van dit systeem. We werken er zelf ook graag mee tijdens proeverijen en in ons wijncafé!

Coravin is een uitstekend cadeau voor kritische wijnliehebbers

Een Coravin is een prachtig cadeau voor liefhebbers van mooie wijnen. Vooral wanneer de ontvanger ook graag wijnen voor langere tijd bewaart, kan hij of zij veel plezier beleven aan een wijnbewaarsysteem van Coravin. Vanzelfsprekend pakken we het leuk voor je in. Heb je nog wat budget over? Dan is het natuurlijk leuk om een bijzondere fles erbij cadeau te doen om het systeem direct goed te testen!

Hoe lang kun je wijn bewaren met Coravin?

Met Coravin kun je wijn schenken zonder de kurk te verwijderen. In plaats van de fles te ontkurken, prik je een holle naald door de kurk heen. Het gaatje is dermate klein, dat dit na verwijdering van de naald door de natuurlijke flexibiliteit van de kurk vanzelf binnen enkele momenten sluit. Doordat de lege ruimte die in de fles ontstaat wordt opgevuld met het edele argongas, komt er geen zuurstof bij de wijn. De wijn zal daardoor niet oxideren en kan dus worden bewaard alsof hij nog vol is.

Kan ik Coravin op alle wijnen gebruiken?

Het Timeless systeem van Coravin is geschikt voor flessen die zijn afgesloten met natuurkurk. Synthetische kurtken zijn helaas niet geschikt, omdat zij te stug zijn en daardoor het risico op breuk van de naald groot is. Daarnaast is een kunststof kurk niet flexibel, waardoor het gaatje van de naald niet goed sluit. Voor flessen met een schroefdop zijn er aparte doppen beschikbaar die in plaats van de schroefdop op de fles kunnen worden gedraaid en waar vervolgens de naald doorheen kan worden gestoken. Bij de basisset van de Coravin Three+ zit één dop voor wijnen met schroefdop.

Korte handleiding voor het gebruik van het Coravin Wine Preserve System

Het Coravin Wine Preserve System is een innovatief apparaat dat je in staat stelt om wijn uit een fles te schenken zonder de kurk te verwijderen, waardoor de resterende wijn beschermd blijft tegen oxidatie. Hier volgt een eenvoudige handleiding voor het gebruik.*

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat uw Coravin systeem is geladen met een Coravin Capsule. Deze capsule bevat argongas, dat wordt gebruikt om de fles wijn te beschermen. Plaats in geval van een fles met schroefdop eventueel een Coravin-dop in de plaats van de originele schroefdop.

Stap 2: Plaatsing van het Coravin Systeem

Plaats het Coravin systeem bovenop de fles wijn. Zorg ervoor dat de naald van het systeem recht boven de kurk staat.

Stap 3: Inbrengen van de Naald

Druk de naald van het Coravin systeem voorzichtig door de kurk heen tot deze volledig in de wijnfles zit.

Stap 4: Schenken van de Wijn

Kantel het systeem en begin met het schenken van de gewenste hoeveelheid wijn in het glas. Door de drukknop op het Coravin systeem in te drukken begint de wijn te lopen en wordt tegelijkertijd het argongas vrijgegeven, wat voorkomt dat er zuurstof in de fles komt.

Stap 5: Verwijderen van het Coravin Systeem

Haal het Coravin systeem voorzichtig uit de fles door de naald recht omhoog te trekken. De kurk sluit zichzelf automatisch en de resterende wijn in de fles blijft beschermd.

Stap 6: Opslaan van de Fles

Bewaar de fles op een koele en donkere plaats, zoals u dat normaal zou doen. Het Coravin Wine Preserve System zorgt ervoor dat de wijn langdurig vers blijft, zodat u later opnieuw van dezelfde fles kunt genieten.

* aan deze handleiding kunnen geen garanties worden ontleend in geval van schade

Even geduld a.u.b.