Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.
Deze saké wordt rechtstreeks van de pers gebotteld. Onverdund, ongepasteuriseerd, fris en krachtig met uitgebalanceerde aroma's. Geniet van deze saké koud in een wijnglas.
Flesinhoud: 720 ml
Deze Kokin 1990 van Kidoizumi Shuzo is een blend van maar liefst 3 verschillende jaren waravan de jogste jaargang maarliefst uit 1991 komt. Kidoizumi is gespecialiseerd in het brouwen van Koshu (gerijpte) sakés.
Prachtige saké die doet denken aan droge sherry. De licht oxidatieve tonen in samenspel met de tonen van caramel en het hartige karakter, maakt deze saké complex en toegankelijk tegelijk. De traditionele yamahai methode zorgt voor een extra bite en diepgang.
Flesinhoud: 720 ml
De smaak van deze saké is een mooie balans tussen umami en frisse zuren. De hoge Saké Meter Value van 12 geeft aan dat dit een hele droge saké is.
Flesinhoud: 720 ml