Exclusieve en experimentele champagne van gelauwerde Champagne-producent Pascal Agrapart. Een blend van maar liefst zeven druiven, afkomstig uit grand cru Avize. Frisse, fruitige, mineralige stijl, gemaakt om het typische Côtes des Blancs-terroir te reflecteren.
De Terroir-serie is een bijzonder project: waar de meeste producenten ervoor kiezen hun diverse wijngaarden te blenden, is terroir-freak Piuze er juist op gericht zoveel mogelijk het individuele karakter van bepaalde wijngaarden binnen de appellatie te laten zien.
Deze verfijnde Chablis komt van een wijngaard vlak bij het dorp Fleys, aan de rechteroever van de Serein en in de nabijheid van de Premier Cru Mont de Milieu. De druiven zijn afkomstig van één perceel met Kimmeridgische klei- en kalksteenbodems, die de wijn zijn kenmerkende mineraliteit geven.
Patrick Piuze mag dan een relatieve nieuwkomer zijn in Chablis (hij startte zijn domein in 2008), deze Canadees-Franse wijnmaker is al niet meer weg te denken uit de elite der Chablis-producenten.
De Forster Ungeheuer-wijngaard is een van de meest karakteristieke en bekende locaties in de Palts. Hij produceert krachtige en lang aanhoudende wijnen met een kruidige mineraliteit. Toen kanselier Prins Otto von Bismarck eind jaren 1880 te gast was in Deidesheim met de vicepresident van de Reichstag, wijnmaker Franz Armand Buhl, merkte hij op: "Deze Ungeheuer smaakt mij geweldig." Von Buhl is de enige eigenaar van de Ungeheuer-wijngaard, die zijn naam gaf aan de VDP Grosse Lage.
De Forster Ungeheuer-wijngaard is een van de meest karakteristieke en bekende locaties in de Palts. Hij produceert krachtige en lang aanhoudende wijnen met een kruidige mineraliteit. Toen kanselier Prins Otto von Bismarck eind jaren 1880 te gast was in Deidesheim met de vicepresident van de Reichstag, wijnmaker Franz Armand Buhl, merkte hij op: "Deze Ungeheuer smaakt mij geweldig." Von Buhl is de enige eigenaar van de Ungeheuer-wijngaard, die zijn naam gaf aan de VDP Grosse Lage.
De vaak onderschatte Großes Gewächs Kieselberg doet zeker niet onder voor de veel bekendere Grosses Gewächs locaties in Forst, vooral wat betreft mineraliteit. De Kieselberg uit 2022 presenteert zich iets sprankelender dan de locaties in Forst.
De Jesuitengarten neemt sinds de Beierse wijngaardclassificatie van 1828 een eervolle tweede plaats in. De wijngaard rust op een complexe mix van zandleem, zandsteenpuin, mergelklei en basalt. Ten opzichte van de beroemde Kirchenstück onderscheidt de Jesuitengarten zich door een iets hoger basaltgehalte.
De Jesuitengarten neemt sinds de Beierse wijngaardclassificatie van 1828 een eervolle tweede plaats in. De wijngaard rust op een complexe mix van zandleem, zandsteenpuin, mergelklei en basalt. Ten opzichte van de beroemde Kirchenstück onderscheidt de Jesuitengarten zich door een iets hoger basaltgehalte.
Ganz klassische Pechstein Nase mit rauchiger Würze, süssem Steinobst und viel Charakter. Top Struktur am Gaumen, feiner Schmelz, viel Tiefgang. Pechstein verwijst naar een gesteente van vulkanische oorsprong, peksteen, en de bodem van deze wijngaard bevat dan ook de verweerde resten van dit gesteente.
Ganz klassische Pechstein Nase mit rauchiger Würze, süssem Steinobst und viel Charakter. Top Struktur am Gaumen, feiner Schmelz, viel Tiefgang. Pechstein verwijst naar een gesteente van vulkanische oorsprong, peksteen, en de bodem van deze wijngaard bevat dan ook de verweerde resten van dit gesteente.
De Freundstück, de kleinste van de beroemde Forst-wijngaarden, ligt direct aan de dorpsrand, ingeklemd tussen Kirchenstück en Ungeheuer. Ondanks zijn bescheiden omvang behoort hij tot de absolute top: een terroir met eersteklas bodem en een karakter dat zich onderscheidt als uitzonderlijk Grosses Gewächs.
De Freundstück, de kleinste van de beroemde Forst-wijngaarden, ligt direct aan de dorpsrand, ingeklemd tussen Kirchenstück en Ungeheuer. Ondanks zijn bescheiden omvang behoort hij tot de absolute top: een terroir met eersteklas bodem en een karakter dat zich onderscheidt als uitzonderlijk Grosses Gewächs.
Geconcentreerde, mineralige stijl riesling uit de Duitse Mosel. Rijp en intens in de geur, met tonen van grapefruit, groene kruiden en stenigheid. Vol, krachtig en geconcentreerd in de smaak, met zilte mineraliteit en een indrukwekkende lengte.
Geconcentreerde, mineralige stijl riesling uit de Duitse Mosel. Rijp en intens in de geur, met tonen van grapefruit, groene kruiden en stenigheid. Vol, krachtig en geconcentreerd in de smaak, met zilte mineraliteit en een indrukwekkende lengte.