Toshimaya Co., Ltd.

Japan Japan - Nagano Prefecture

Alle sake van Toshimaya Brewery wordt met grote zorg gebrouwen door de jonge brouwers in de koude regio Suwanohira, Shinshu (ook wel Okaya City genoemd). De brouwers werken samen om sake te brouwen met passie en liefde in elke stap van het proces, onder leiding van de meesterbrouwer Komatsu Yukio. De rijst die de smaak van de verschillende sake's bepaalt, is allemaal in Nagano geteelde rijst: de variëteiten die gebruikt worden zijn (onder andere) Kinmon Nishiki, Takane Nishiki, Yamaenishiki, Miyamanishiki, Hitogokochi, Shirakabanishiki, Yamada Nishiki en Yoneshiro. Voor elke sake wordt de perfecte rijstsoort uitgekozen. De waterbron is het ondergrondse water van Mt. Hachibuse, dat zich achter de brouwerij bevindt. De sake's van Toshimaya hebben de juiste balans tussen zoete, zure, scherpe, pittige en bittere smaken, met een sterke regionale identiteit: gemaakt van Shinshu-rijst, Shinshu-water en door Shinshu-mensen.

De ligging aan het Suwa-meer zorgt in de winter voor spectaculaire plaatjes, zoals die hierboven: er vormt zich als het ware een spoor van ijsschotsen van de ene kant naar de andere kant van het meer. De lokale bevolking noemt dit verschijnsel Miwatari, en dat is dan ook precies de naam die Toshimaya Brewery gebruikt voor hun topsegement sake's. Er heerst zelfs een mythe dat dit spoor ervoor zorgt dat de mannelijke God van dit gebied, genaamd Kamisha, de oversteek kan maken naar de andere kant van het meer waar de vrouwelijke God, genaamd Shimosha, woont. Een prachtige mythe over dit sprookjesachtige gebied, en dan ook nog eens sake van absoluut topniveau!

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.