Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Dominio de Es | Ribera del Duero

Dominio de Es is het geesteskind van de Franse wijnmaker Bertrand Sourdais en zijn partner. De in Chinon geboren en getogen Sourdais ontdekte in 1999 enkele velden met zéér oude pre-phylloxera druivenstokken in de buurt van het stadje Soria. De wijngaarden zijn vrij hoog gelegen - boven 900 meter. Het microklimaat en de ondergrond van klei, kalksteen en zand, creëren bijkans perfecte omstandigheden voor een kleine opbrengst druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Hiervan maakt Bertrand enkele wijnen die tot de top van Ribera del Duero (en de wereld) behoren. De productie is minuscuul, dus de wijnen zijn zéér beperkt beschikbaar. Bekijk ze hieronder! 


Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2020

De druiven worden met de hand geplukt waarna zo'n 60% ontsteeld wordt. De overige 40% wordt als hele trossen gevinifieerd. De inweking duurt maar liefst 18 dagen om zoveel mogelijk smaak, kleur en tannine te onttrekken.

Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2021

De druiven worden met de hand geplukt waarna zo'n 60% ontsteeld wordt. De overige 40% wordt als hele trossen gevinifieerd. De inweking duurt maar liefst 18 dagen om zoveel mogelijk smaak, kleur en tannine te onttrekken.

94
Parker
2019
The Wine Advocate: 94 punten

Even the 2019 Viñas Viejas de Soria was not yet bottled. The changes this year are that the blend is slightly different—91% Tinto Fino, 1% Garnacha, 1% Alicante Bouschet and 7% Albillo white grapes—and the wine is riper and headier with 14.9% alcohol. The amount of full clusters was 40% and the élevage in 228-liter barrels, 32% of them new, where the wine has already been for 18 months. Right now, this is more marked by the élevage than the 2020 or 2018; it's a more powerful and concentrated vintage, reflecting the conditions of the year...

75,00

Vanaf 12 flessen 68,75 per fles

Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2022

De druiven worden met de hand geplukt waarna zo'n 60% ontsteeld wordt. De overige 40% wordt als hele trossen gevinifieerd. De inweking duurt maar liefst 18 dagen om zoveel mogelijk smaak, kleur en tannine te onttrekken.

99,95

Vanaf 12 flessen 91,65 per fles


Betrand Sourdais: wijnmaker van Dominio de Es

Als vijfde generatie van een wijnmakersfamilie in de bekende wijnstad aan de Loire, Chinon, studeerde Bertrand tussen 1991 en 1997 aan de universiteit van Bordeaux. Viticultuur en Oenologie, wat anders? Al snel daarna kon hij aan de slag bij enkele wereldberoemde wijnbedrijven, zoals het prestigieuze Chateau Mouton-Rothschild en Léoville-Las Cases in Bordeaux. Ook ging hij in de leer bij wijnicoon Alvaro Palacios in Priorat. Hij verlengde zijn verblijf in Spanje door in Ribera del Duero als hoofd-wijnmaker aan de slag te gaan bij Dominio Atuata, waar hij tot 2010 bleef werken. In die tijd raakte Bertrand vervlochten met Spanje en in het bijzonder met Soria, het dunbevolkte en meest afgelegen deel van de streek Ribera del Duero. Kort na zijn (gedwongen) vertrek bij Atauta, startte hij dan ook een eigen wijndomein onder de naam Antídoto. Hier maakt Sourdais heerlijke, fruitgedomineerde wijnen die uitblinken in balans en verteerbaarheid. Enkele jaren later startte hij een persoonlijk project om het grootse potentieel voor kwaliteitswijnen van Soria te bewijzen: Dominio de Es.

La Diva, La Mata & Carravilla

De eerste jaren maakte Sourdais twee verschillende rode wijnen op het label van Dominio de Es: de "premier cru" Viñas Viejas de Soria (vanaf 2011) en de "grand cru" La Diva (vanaf 2012). In 2016 kwam daar de eerste oogst bij van La Mata en in 2019 werd het trio aangevuld met een vierde wijn: Carravilla. Voor al deze wijnen worden druiven geoogst van zéér oude, ongeënte wijnstokken. Sourdais werkt biodynamisch en 

La Diva: de Grand Cru onder de Grands Crus, van tinto fino (tempranillo) en albillo druiven uit pre-phylloxera wijngaarden op zand en kalksteen met een noord-oostelijke helling. De meest verfijnde wijn van het domein, met een groots bewaarpotentieel. Jaarlijkse productie van slechts 600 flessen.

La Mata: een Grand Cru van pre-phylloxera wijngaarden op 935 meter hoogte uit 1904, waar een perceel van 0,33 hectare wordt bewerkt. De tinto fino, albillo en alicante bouchet druiven groeien op een kleihoudende ondergrond en staan op een helling met oostelijke richting.

Carravilla: een Grand Cru van 0,27 hectare met oude tinto fino en albillo op een kalkrijke, rotsachtige ondergrond. Hier groeit een andere tempranillo-kloon dan die voor de rest van de wijnen wordt gebruikt.

Even geduld a.u.b.