Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Dominio de Es | Ribera del Duero

Dominio de Es is het geesteskind van de Franse wijnmaker Bertrand Sourdais en zijn partner. De in Chinon geboren en getogen Sourdais ontdekte in 1999 enkele velden met zéér oude pre-phylloxera druivenstokken in de buurt van het stadje Soria. De wijngaarden zijn vrij hoog gelegen - boven 900 meter. Het microklimaat en de ondergrond van klei, kalksteen en zand, creëren bijkans perfecte omstandigheden voor een kleine opbrengst druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Hiervan maakt Bertrand enkele wijnen die tot de top van Ribera del Duero (en de wereld) behoren. De productie is minuscuul, dus de wijnen zijn zéér beperkt beschikbaar. Bekijk ze hieronder! 


Dominio de Es Ribera del Duero La Diva 2019

La Diva is het vlaggenschip van Betrand Sourdais´ boutique winery Dominio de Es, in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. Jaarlijks worden slechts 500 à 600 flessen van deze icoonwijn geproduceerd.

97
Parker
2019
The Wine Advocate: 97 punten

The 2019 La Diva, from a ripe and healthy vintage, contains some 8% white grapes that fermented with the rest of the destemmed Tempranillo in an open-top oak vat and has been in used French barriques since November 2019 (18 months). At 14.2% alcohol, this is riper than the 2018, but it doesn't show. The wine is harmonious, and in the context of the other two vintages, it maintains the elegance and poise, like this plot absorbs the effect of the vintages in a different way...
98
Parker
2018
The Wine Advocate: 98 punten

The 2018 La Diva comes from an ungrafted plot on sandy and limestone terraces, 0.35 hectares planted with Tempranillo and some 5% Albillo. The destemmed grapes fermented in an open-top oak vat with indigenous yeasts, and the wine matured in second and third use Burgundian barrels for 19 months. This is simply superb, elegant and powerful, an improved version of the already superb 2016. It has a very fine thread on the palate, beautifully textured and complete, with very fine chalky tannins and a long, dry and serious finish...

Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2021

Tijdens zijn dienstverband eind jaren '90 bij Dominio de Atuata in de DO Ribera del Duero, ontdekte Franse wijnmaker Bertrand Sourdais een aantal zéér oude wijngaarden. Diep weggestopt tussen twee bergketens in het meest oostelijke deel van de beroemde Spaanse wijnstreek: de provincie Soría.

94
Parker
2019
The Wine Advocate: 94 punten

Even the 2019 Viñas Viejas de Soria was not yet bottled. The changes this year are that the blend is slightly different—91% Tinto Fino, 1% Garnacha, 1% Alicante Bouschet and 7% Albillo white grapes—and the wine is riper and headier with 14.9% alcohol. The amount of full clusters was 40% and the élevage in 228-liter barrels, 32% of them new, where the wine has already been for 18 months. Right now, this is more marked by the élevage than the 2020 or 2018; it's a more powerful and concentrated vintage, reflecting the conditions of the year...

75,00

Vanaf 12 flessen 68,75 per fles

Dominio de Es Ribera del Duero Carravilla 2019

Carravilla is de nieuwste Cru-wijn van Dominio de Es in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. 2019 was de eerste oogst voor deze wijn. De druiven voor Carravilla komen van op een zuidhelling gelegen wijngaard die wordt gedomineerd door kalksteen.

95
Parker
2019
The Wine Advocate: 95 punten

The new single-vineyard 2019 Carravilla is mostly Tempranillo with some Albillo, like all the old vineyards, and has been aging in two Burgundy bottles since early november 2019. It is from a south-facing plot with a very high limestone content and fermented with indigenous yeasts. It's 14.5% alcohol, from a ripe year. This is super aromatic and showy, but it keeps the freshness. This has the highest content in calcium carbonate from all the zones within the village...

399,00 per fles

Dominio de Es Ribera del Duero La Mata 2019

La Mata is één van de Grand Cru wijnen gemaakt door Betrand Sourdais´ boutique winery Dominio de Es, in het uiterst oostelijke puntje van Ribera del Duero. De druiven voor La Mata komen van biodynamisch bewerkte, zéér oude (pre-phylloxera) wijnstokken op een donkere, kleihoudende ondergrond die door Bertrand zelf wordt omschreven als "dark chocolate".

95
Parker
2019
The Wine Advocate: 95 punten

I tasted a barrel sample of the 2019 La Mata from a 0.2-hectare plot in the village of Atauta. This year, the wine is aging in new French oak barrels, where it has been since the end of October 2019. As I saw in theViñas Viejas, the vintage is more marked here; in the La Diva and Carravilla, the wines showed more homogeneous, and there were less differences between vintages...

399,00 per fles

Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2019

Tijdens zijn dienstverband eind jaren '90 bij Dominio de Atuata in de DO Ribera del Duero, ontdekte Franse wijnmaker Bertrand Sourdais een aantal zéér oude wijngaarden. Diep weggestopt tussen twee bergketens in het meest oostelijke deel van de beroemde Spaanse wijnstreek: de provincie Soría.

94
Parker
2019
The Wine Advocate: 94 punten

Even the 2019 Viñas Viejas de Soria was not yet bottled. The changes this year are that the blend is slightly different—91% Tinto Fino, 1% Garnacha, 1% Alicante Bouschet and 7% Albillo white grapes—and the wine is riper and headier with 14.9% alcohol. The amount of full clusters was 40% and the élevage in 228-liter barrels, 32% of them new, where the wine has already been for 18 months. Right now, this is more marked by the élevage than the 2020 or 2018; it's a more powerful and concentrated vintage, reflecting the conditions of the year...

75,00

Vanaf 12 flessen 68,75 per fles

Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2022

Tijdens zijn dienstverband eind jaren '90 bij Dominio de Atuata in de DO Ribera del Duero, ontdekte Franse wijnmaker Bertrand Sourdais een aantal zéér oude wijngaarden. Diep weggestopt tussen twee bergketens in het meest oostelijke deel van de beroemde Spaanse wijnstreek: de provincie Soría.

99,95

Vanaf 12 flessen 91,65 per fles


Betrand Sourdais: wijnmaker van Dominio de Es

Als vijfde generatie van een wijnmakersfamilie in de bekende wijnstad aan de Loire, Chinon, studeerde Bertrand tussen 1991 en 1997 aan de universiteit van Bordeaux. Viticultuur en Oenologie, wat anders? Al snel daarna kon hij aan de slag bij enkele wereldberoemde wijnbedrijven, zoals het prestigieuze Chateau Mouton-Rothschild en Léoville-Las Cases in Bordeaux. Ook ging hij in de leer bij wijnicoon Alvaro Palacios in Priorat. Hij verlengde zijn verblijf in Spanje door in Ribera del Duero als hoofd-wijnmaker aan de slag te gaan bij Dominio Atuata, waar hij tot 2010 bleef werken. In die tijd raakte Bertrand vervlochten met Spanje en in het bijzonder met Soria, het dunbevolkte en meest afgelegen deel van de streek Ribera del Duero. Kort na zijn (gedwongen) vertrek bij Atauta, startte hij dan ook een eigen wijndomein onder de naam Antídoto. Hier maakt Sourdais heerlijke, fruitgedomineerde wijnen die uitblinken in balans en verteerbaarheid. Enkele jaren later startte hij een persoonlijk project om het grootse potentieel voor kwaliteitswijnen van Soria te bewijzen: Dominio de Es.

La Diva, La Mata & Carravilla

De eerste jaren maakte Sourdais twee verschillende rode wijnen op het label van Dominio de Es: de "premier cru" Viñas Viejas de Soria (vanaf 2011) en de "grand cru" La Diva (vanaf 2012). In 2016 kwam daar de eerste oogst bij van La Mata en in 2019 werd het trio aangevuld met een vierde wijn: Carravilla. Voor al deze wijnen worden druiven geoogst van zéér oude, ongeënte wijnstokken. Sourdais werkt biodynamisch en 

La Diva: de Grand Cru onder de Grands Crus, van tinto fino (tempranillo) en albillo druiven uit pre-phylloxera wijngaarden op zand en kalksteen met een noord-oostelijke helling. De meest verfijnde wijn van het domein, met een groots bewaarpotentieel. Jaarlijkse productie van slechts 600 flessen.

La Mata: een Grand Cru van pre-phylloxera wijngaarden op 935 meter hoogte uit 1904, waar een perceel van 0,33 hectare wordt bewerkt. De tinto fino, albillo en alicante bouchet druiven groeien op een kleihoudende ondergrond en staan op een helling met oostelijke richting.

Carravilla: een Grand Cru van 0,27 hectare met oude tinto fino en albillo op een kalkrijke, rotsachtige ondergrond. Hier groeit een andere tempranillo-kloon dan die voor de rest van de wijnen wordt gebruikt.

Even geduld a.u.b.