Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op flesinhoud
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|
|

Honjozo Saké

Bij het maken van een Honjozo-stijl saké mag een klein deel brouwersalcohol worden toegevoegd. Daarnaast geldt er een minimale polijstgraad van 70% (d.w.z. er moet minimaal 30% van de rijstkorrel worden weggepolijst).Het resultaat is een saké met een doorgaans droge smaak en een mooie combinatie van elegantie en frisheids enerzijds en umami-tonen anderzijds. Kan koud gedronken worden, maar ook op kamertemperatuur of verwarmd. Heerlijk om los van te genieten, maar ook perfect geschikt voor aan tafel.

Bekijk hieronder ons assortiment honjozo saké.


Kubota Hyakuju Tokubetsu Honjozo

Kubota Hyakuju is een elegante en droge saké met een Sake Meter Value van +5. De sake is zuiver met graantonen en hints van zuivel. Daarnaast komen er aroma’s van koffie en karamel naar voren.

Flesinhoud: 720 ml

21,00

Vanaf 12 flessen 19,25 per fles

Ura Gasanryu Koka Honjozo

Gasanryu Ura Koka is een licht geelgroene saké, doordat er geen koolstoffiltering heeft plaatsgevonden. In de neus mooie kruidige aroma’s en in de smaak veel fruit zoals meloen en peer, gecombineerd met geroosterde granen.

Flesinhoud: 720 ml

28,00

Vanaf 12 flessen 25,70 per fles

Kaiun Iwaizake Tokubetsu Honjozo

“Kaiun” betekend “geluk verwelkomen”, deze saké wordt in Japan dan ook vaak gekocht om iets te vieren. Kaiun Iwaizake is een mooie volle en krachtige honjozo saké.

Flesinhoud: 720 ml

32,50

Vanaf 12 flessen 29,80 per fles


Buy honjozo sake online

Honjozo is a style of sake worth seeking out. If you prefer umami and cereal notes in your sake, but stil want freshness and a sense of lightness on the palate, honjozo-style sake may be your new favourite. These sakes can be drunk chilled as well as room temperature and warm, which makes them very versatile at the dinner table. In our webshop Mariuswijn.nl you find a nice selection of high quality honjozo sakes. Please feel free to ask our advice online when picking your sake, or stop by our store in The Hague. 

Even geduld a.u.b.