De nero d'avola is een Italiaanse blauwe druif, voornamelijk aangeplant op Sicilië als belangrijkste ras voor rode wijnen van dat eiland. De naam ervan verwijst naar de stad Avola aan de Siciliaanse zuidoostkust. Tot voor kort was nero d’Avola uitsluitend bestemd voor blends. Door verbeteringen in de Siciliaanse wijnbouw komt hij nu ook steeds vaker als cépagewijn (wijn van één druivenras) op de markt. De donkere, volle en stevige wijn smaakt naar rijp rood fruit en chocola. Ook leent hij zich door zijn tannine goed voor houtopvoeding.
Elegante, fruitige rode wijn met pure aroma’s van rode kers, framboos, pruim en laurier. Toegankelijk en sappig met fijne tannines en mooie frisheid. De finale is fruitig en soepel. Lekker om solo te drinken, of bij de borrel.
Heerlijk pittige, Siciliaanse rode wijn. Volle, rode kleur met licht paarse tonen en fruitig van geur met nuances van aardbei en kruiden. De smaak is vol, rond en sappig van inzet en eindigt aromatisch met wat frisse zuren en lichte toets van eikenhout.