Weingut Huber maakt al twee eeuwen wijn nu is Markus Huber (10de generatie) de eigenaar en wijnmaker van het bedrijf. Hij is nog jong, maar heeft al veel prestaties achter zijn naam staan. Het wijnhuis ligt in het gebied Traisental in Oostenrijk, waar ze voornamelijk Grüner Veltliner verbouwen.
Het gebied Traisental verleent zich uitstekend voor het verbouwen van Grüner Veltliner. Want dit gebied staat bekend om de kalkrijke gronden waar de wijngaarden op staan, dit geeft hoge kwaliteit druiven. De Alte Setzen is de topwijn van Markus Huber, deze wijn wordt gemaakt van 50 jaar oude wijnstokken en de wijn krijgt ook wat houtlagering. Een wijn met een elegant en verfijnd karakter.
Fraai getypeerde Grüner Veltliner met veel aromatische expressie van peer, citrus en witte bloemen. Opwekkend, sappig en heerlijk frisdroog van smaak met een goede lengte. Ideaal om zo te drinken, of in combinatie met lichte salades, visgerechten en kruidige tapas.
Originele, frisdroge natuurwijn met lichte troebelheid. De geur is ingetogen met rijpe appel, perzik, abrikoos, brioche en amandel. Toegankelijk en vol van smaak met milde zuren. De finale is aanhoudend met lichte toast en perzikschilbitters. Gastronomisch breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij rijke visschotels, gevogelte, asperges in het seizoen of Alpenkazen.
Volle droge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp fruit en kruiden. Gerijpt in acaciahouten fusten. De krachtige smaak past uitstekend bij vis, gevogelte of kalfsvlees.
Frisdroge witte wijn uit Oostenrijk, met de geur van rijp geel fruit en een volle, sappige en kruidige smaak. Heel goed te combineren met rijke visschotels of verfijnd kalfsvlees.
Sappige, verfijnde droge witte wijn uit Oostenrijk, met een aroma van bloemen en fris groen fruit. De frisse smaak past goed bij koude visgerechten of zoetwatervis.
Oostenrijkse rode wijn met een krachtig aroma van rijpe zwarte bessen en bramen. De smaak is intens, sappig en vol: heerlijk bij verschillende vleesschotels en kruidige gerechten.