Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op druivenras
Snel kiezen

Producten per pagina:

Sorteer op:

|
|
|
|

Frédéric Mabileau Vigneron

Frédéric Mabileau Vigneron is een wijndomein in Saint-Nicolas de Bourgueil, gelegen in het hart van de Loirevallei. Het wordt gezien als één van de absolute sterdomeinen in dit deel van de Loire. Er worden vooral rode wijnen gemaakt, van de typische Loiredruif cabernet franc, afkomstig uit 28 hectaren oude wijngaarden in de gemeenten Saint-Nicolas de Bourgueil en Bourgueil. Daarnaast wordt een kleine hoeveelheid fraaie witte wijn gemaakt van chenin blanc, afkomstig uit Anjou en Saumur. De werkwijze is sinds lange tijd biologisch en tegenwoordig voor een groot deel zelfs gecertificeerd biodynamisch. De wijnen worden gekenmerkt door hun puurheid en complexiteit. Na het tragische overlijden van Frédéric in 2020 namen Nathalie Mabileau en zonen Charly en Rémy Mabileau met succes het beheer van het wijndomein over.

De wijnen zijn sappig en fris - lichtgekoeld perfect als zomerse rode wijn. Eens proeven? Tot en met 31 juli 2022 profiteer je van extra zomervoordeel bij aankoop vanaf 6 flessen Frédéric Mabileau!


Zomeraanbieding Mabileau!

Frédéric Mabileau Bourgueil Les Racines 2017

Voor liefhebbers van rode Loire-wijnen hebben we deze wijn beperkt ingekocht: Bourgueil "Les Racines" van gerenommeerde bio-wijnmaker Frédéric Mabileau. Waar de meeste druivenstokken van Mabileau in Saint Nicolas de Bourgueil staan aangeplant, komt deze wijn uit de naastgelegen appellatie Bourgueil.

18,95

6 flessenprijs, prijs per fles 17,50

12 flessenprijs, prijs per fles 16,95

Zomeraanbieding Mabileau!

Frédéric Mabileau St. Nicolas de Bourgueil Les Coutures 2017

Voor liefhebbers van rode Loire-wijnen hebben we deze wijn beperkt ingekocht: Saint Nicolas de Bourgueil "Les Coutures" van gerenommeerde bio-wijnmaker Frédéric Mabileau. Les Coutures is een wijn van 48 jaar oude Cabernet Franc stokken die voor een deel staan aangeplant op gravelhoudende ondergrond en voor een deel op kalkhoudende kleigronden.

19,75

6 flessenprijs, prijs per fles 18,25

12 flessenprijs, prijs per fles 17,75

Frédéric Mabileau Saumur Chenin du Puy 2017

Complexe droge witte Loire. Volgeel van kleur, intens van geur met tonen van rijp fruit zoals perzik en ananas en nuances van eikenhout en toast. De smaak is vol, fris en krachtig van inzet en eindigt sappig en aromatisch.

27,75

Vanaf 12 flessen 25,45 per fles

Frédéric Mabileau Bourgueil Eclipse
onze favoriet

Frédéric Mabileau Bourgueil Eclipse 2015

Voor liefhebbers van rode Loire-wijnen hebben we deze wijn beperkt ingekocht. Éclipse is de hoogste "St. Nicolas" van gerenommeerde bio-wijnmaker Frédéric Mabileau. Complex, krachtig en met fraîcheur.

Jaap Korst

Grootse Cab Franc
Oogstjaar: 2015

"Na het lezen van een top-beoordeling in Decanter van deze wijn, had ik als liefhebber van cabernet franc hooggespannen verwachtingen..." Lees meer

35,95 per fles

Even geduld a.u.b.