Een heerlijke en zachte saké, exclusief bij ons verkrijgbaar! Wil jij kennis maken met saké, dan is deze Junmai Ginjo perfect om mee te beginnen.
Flesinhoud: 720 ml
Asahi Shuzo, de maker van Dassai, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".
Flesinhoud: 720 ml
Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai
"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen, wat een klasse!..." Lees meer
Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.
Flesinhoud: 720 ml
Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.
Deze saké heeft een van de beste prijs/kwaliteit verhouding uit Japan en is ideaal als huissake aangezien de sake koud, warm en op kamertemperatuur geconsumeerd kan worden. Deze 'basis' saké is wederom bekroond met een gouden medaille bij de prestigieuze Monde Selection-prijzen. Drink deze saké koud in een wijnglas of verwarmd uit een O-Shoko.
Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.
Flesinhoud: 720 ml
Asahi Shuzo, de maker van Dassai saké, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".
Flesinhoud: 300 ml
Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai
"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen. Dassai maakt enkel sakes van de hoogste kwaliteit waarbij de rijstkorrel voor minimaal 50% is weggepolijst..." Lees meer
Deze Kokin 1990 van Kidoizumi Shuzo is een blend van maar liefst 3 verschillende jaren waravan de jogste jaargang maarliefst uit 1991 komt. Kidoizumi is gespecialiseerd in het brouwen van Koshu (gerijpte) sakés.
Deze saké komt van de Sanwa Brewery, die zich in de stad Shimizu bevindt, in de schaduw van het Fuji gebergte. Deze stad is in de saké wereld beroemd om zijn waterkwaliteit, dat gebruikt wordt voor de saké.
Flesinhoud: 720 ml
De Gasanryu Betsuatsurae Usu Sakura is een saké met veel fruit in de neus. De structuur is zijdezacht en hij heeft een fijne afdronk. De saké heeft een licht lactische structuur door de minuscule overgebleven rijstdeeltjes.
Flesinhoud: 720 ml
Gasanryu Ura Koka is een licht geelgroene saké, doordat er geen koolstoffiltering heeft plaatsgevonden. In de neus mooie kruidige aroma’s en in de smaak veel fruit zoals meloen en peer, gecombineerd met geroosterde granen.
Flesinhoud: 720 ml
Een elegante, zachte saké gebrouwen op de Kimoto manier.
Flesinhoud: 720 ml
Gelimiteerde 'nama' saké van Kozaemon. Saké ondergaat normaal gesproken twee keer een pasteurisatie maar er is ook saké die één of helemaal geen pastuerisatie ondergaat. Als er geen pasteuriatie heeft plaatsgevonden spreken we van een nama saké.
Flesinhoud: 720 ml
Zeer gelimiteerde nama saké van Kozaemon
"Mooie verse saké met enorm veel lengte, rijp fruit als meloen en ananas en fijne zuren..." Lees meer
Een rijke, soepele en uigebalanceerde umeshu met fijne zuren. Qua stijl is deze umeshu veel lichter en eleganter dan de meeste andere varianten. "Ginko-bai" betekent letterlijk pruim met een elegant aroma. Zijn elegante zoetheid is perfect in balans met de zuren en heeft een neutraliserende werking bij het eten van rijke gerechten maar is ook een verrassend alternatief op niet al te zoete dessertwijn.
Mooi alternatief voor dessertwijn
"Zelf ben ik niet zo'n fan van hele zoete dessertwijn. Deze Umeshu was voor mij dan ook een zeer aangename verrrassing om na de maaltijd te drinken..." Lees meer
Deze saké heeft een van de beste prijs/kwaliteit verhouding uit Japan en is ideaal als huissake aangezien de sake koud, warm en op kamertemperatuur geconsumeerd kan worden. Deze 'basis' saké is wederom bekroond met een gouden medaille bij de prestigieuze Monde Selection-prijzen. Drink deze saké koud uit een wijnglas of verwarmd uit een O-Shoko.