Een van de meest aansprekende wijngebieden in Zuid-Frankrijk: de Rhônevallei. Hier vind je heerlijk rijpe en volle rode wijnen, bloemige en kruidige witte wijnen, smaakvolle rosé en zélfs mousserende wijnen. Denk aan beroemde AOC's zoals Chateauneuf-du-Pape en Côte Rotie, maar ook minder bekende wijndorpen als Cairanne, streken als Costières de Nîmes en de generieke appellatie Côtes du Rhône verdienen de aandacht. Bekijk hieronder ons aanbod Rhônewijnen.
Verfijnde, lichtkruidige rode wijn met een pure geur van rode bes, kers, pruim en jeneverbes. De smaak is intens en tegelijk elegant met rijp fruit, evenwichtige zuren en poederige tannines.
Franse rode wijn met de aromatische geur van rood fruit en een frisse kruidigheid. Fris, soepel en sappig van smaak. Heerlijke Rhône voor alledag. Prima bij koude voorgerechten of lichte grillschotels.
Franse rosé met een zalmroze tint. Het aroma is pittig en fruitig, met licht kruidige nuances. De smaak is vol, droog en aanhoudend. Lekker bij frisse en kruidige mediterrane gerechten en lichte grillgerechten.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Fruitige, kruidige rode wijn uit Frankrijk, met een frisse, volle smaak. Lekker om zo te drinken, maar ook heel goed te combineren met licht gekruide gerechten.
Verfijnde droge witte wijn met een complex aroma van milde citrustonen en een lichte kruidigheid. Mooi te combineren met verfijnde visgerechten, zoals gebakken zeetong.
Franse rode wijn met de geur van rood fruit en kruiden. De smaak is soepel, zacht en fruitig. Erg lekker bij kruidige mediterrane en grillgerechten.
Helderrode Franse wijn met een aroma van rijp rood fruit en nuances van eikenhout. De smaak is rond en evenwichtig. Heerlijk bij rundvlees, wild of gerechten uit de oven.
Deze prachtige, niet-houtgerijpte, biologische rode Costières de Nîmes van Mourgues du Grès heeft zowel mooi rijp fruit als fraîcheur en mineraliteit. Gebotteld met een minimum aan sulfiet. Erg lekker bij kruidige vleesgerechten, maar ook heerlijk om zo te drinken.
Châteauneuf-du-Pape is bijna altijd rood, slechts één op de zestien flessen is wit. Dat maakt witte Châteauneuf tot een zeer exclusieve witte wijn. Als ‘ie dan ook nog eens van topproducent Le Clos du Caillou is, is het feest compleet. Les Safres is een blend van witte Rhônedruiven grenache blanc, clairette en roussanne van gemiddeld 40 jaar oude stokken.
Châteauneuf-du-Pape La Réserve is de topwijn van Le Clos du Caillou. De wijn is gemaakt van grenache en mourvèdre van oude stokken, aangeplant in de beste percelen. De zanderige bodems hier geven de wijn z’n finesse.
Châteauneuf-du-Pape La Réserve is de topwijn van Le Clos du Caillou. De wijn is gemaakt van grenache en mourvèdre van oude stokken, aangeplant in de beste percelen. De zanderige bodems hier geven de wijn z’n finesse.
Flesinhoud: 1500 ml
Franse witte wijn met een fruitig aroma van verse muscatdruiven en lychees en een krachtige smaak. Goed gekoeld een lekker aperitief, maar ook heerlijk bij desserts met vers fruit.
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Flesinhoud: 1500 ml
De vallei van de rivier Rhône is grofweg op te delen in twee stukken: het noorden, thuishaven van syrah en viognier, en het zuiden, waar grenache wereldberoemde wijnen levert. Het noordelijke deel van de vallei is beduidend koeler dan het zuiden, maar heeft voldoende zonuren om syrahdruiven tot volledige rijping te laten komen. Die vormen dan ook de basis van alle rode wijnen uit deze subregio: van Côte Rotie in het noorden, tot de heuvel van Hermitage in het zuiden, nabij Valence. Deze wijnen kunnen behoorlijk kostbaar zijn en genieten wereldwijd een grote reputatie. Er zijn echter ook subregio's, zoals Cornas en Saint-Joseph, die meer betaalbare syrahwijnen voortbrengen zonder daarbij aan kwaliteit in te leveren.
Het zuiden van de vallei is het koninkrijk van de grenachedruif: een ras dat bij uitstek geschikt is voor droge, warme gebieden. Door de snelle suikeropbouw die grenache kenmerkt, hebben grenache-gebaseerde wijnen vaak een wat hoger alcoholgehalte. Goed gemaakte wijnen balanceren dit echter met fraaie aroma's van rijp rood en zwart fruit, al dan niet aangevuld met rijpingsaroma's van een opvoeding op eiken vaten. Met Chateauneuf-du-pape als belangrijkste exponent van deze rijke, verleidelijke wijnen, heeft dit deel van Frankrijk historische een grote naam opgebouwd. Niet elke wijn uit dit befaamde dorp maakt de hoge verwachtingen echter waar. Andersom zijn er in omliggende stadjes, zoals Gigondas, Vacqueyras en het recent 'gepromoveerde' Cairanne producenten te vinden die de kwaliteit van middelmatige Chateauneufs ruim ontstijgen. Naast deze 'village'-wijnen, wordt een geweldige hoeveelheid wijn geproduceerd onder de noemer Côtes du Rhône.