Een van de meest aansprekende wijngebieden in Zuid-Frankrijk: de Rhônevallei. Hier vind je heerlijk rijpe en volle rode wijnen, bloemige en kruidige witte wijnen, smaakvolle rosé en zélfs mousserende wijnen. Denk aan beroemde AOC's zoals Chateauneuf-du-Pape en Côte Rotie, maar ook minder bekende wijndorpen als Cairanne, streken als Costières de Nîmes en de generieke appellatie Côtes du Rhône verdienen de aandacht. Bekijk hieronder ons aanbod Rhônewijnen.
Fraaie droge rosé met een zalmroze tint en een verfijnd aroma van rood fruit en milde kruiden. De smaak zet zacht, mild en rond in ontwikkelt zich evenwichtig en aanhoudend.
Delicate, ragfijne rode wijn met een subtiele geur van framboos, kers, sinaasappelschil en peper. Lichtvoetig en opwekkend in stijl met klein rood fruit en fijne tannines. De afdronk is verfijnd en licht kruidig. Heerlijk zo of bij pastasalade met gebakken aubergine, ratatouille, hartige taarten of jonge, harde kazen.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Franse rode wijn met de geur van rood fruit en kruiden. De smaak is soepel, zacht en fruitig. Erg lekker bij kruidige mediterrane en grillgerechten.
Aromatische rode wijn uit Frankrijk, gemaakt van syrah-, grenache- en mourvèdredruiven. De smaak is zacht en fris: lekker bij kruidige stoofgerechten, zowel met vlees als groente, of koude voorgerechten.
Verfijnde, lichtkruidige rode wijn met een pure geur van rode bes, kers, pruim en jeneverbes. De smaak is intens en tegelijk elegant met rijp fruit, evenwichtige zuren en poederige tannines.
Franse rosé met een zalmroze tint. Het aroma is pittig en fruitig, met licht kruidige nuances. De smaak is vol, droog en aanhoudend. Lekker bij frisse en kruidige mediterrane gerechten en lichte grillgerechten.
Franse rode wijn met de geur van verse bramen, kruiden en een lichte eikentoets. De smaak is zacht en evenwichtig. Fraaie, complexe rode wijn; heerlijk bij mooie vleesschotels van lam of rund.
Verfijnde, volle rode wijn met een complexe geur van braam, zwarte bes, laurier, peper, toast en cacao. Krachtig en romig van smaak met goede fraîcheur en stevige, ronde tannines. Heerlijk om solo van te genieten, of te drinken bij gekruide gerechten.
Bijna pure Grenache met dieprode kleur. Rijkgeschakeerd en intens aroma van zwart fruit, laurier en drop. Heerlijk vol, met levendig, rijp besfruit in de smaak. Veel concentratie en een zijdezachte finale.
Droge witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van appel, toast en bloemen. De smaak is krachtig en combineert heel goed met zoetwatervis, gevogelte of varkensvlees.
Volrode, romige Zuid-Franse wijn met de geur van kersen, bessen en eikenhout en een volle, krachtige smaak. Heerlijk bij bijvoorbeeld eend of gestoofde gerechten met veel kruiden.
Fraaie Franse rode wijn met een kruidig en fruitig aroma. De smaak is krachtig en evenwichtig. Heerlijk bij geurige stoofgerechten, maar ook bij lams- of rundvlees van de grill.
Flesinhoud: 1500 ml
De vallei van de rivier Rhône is grofweg op te delen in twee stukken: het noorden, thuishaven van syrah en viognier, en het zuiden, waar grenache wereldberoemde wijnen levert. Het noordelijke deel van de vallei is beduidend koeler dan het zuiden, maar heeft voldoende zonuren om syrahdruiven tot volledige rijping te laten komen. Die vormen dan ook de basis van alle rode wijnen uit deze subregio: van Côte Rotie in het noorden, tot de heuvel van Hermitage in het zuiden, nabij Valence. Deze wijnen kunnen behoorlijk kostbaar zijn en genieten wereldwijd een grote reputatie. Er zijn echter ook subregio's, zoals Cornas en Saint-Joseph, die meer betaalbare syrahwijnen voortbrengen zonder daarbij aan kwaliteit in te leveren.
Het zuiden van de vallei is het koninkrijk van de grenachedruif: een ras dat bij uitstek geschikt is voor droge, warme gebieden. Door de snelle suikeropbouw die grenache kenmerkt, hebben grenache-gebaseerde wijnen vaak een wat hoger alcoholgehalte. Goed gemaakte wijnen balanceren dit echter met fraaie aroma's van rijp rood en zwart fruit, al dan niet aangevuld met rijpingsaroma's van een opvoeding op eiken vaten. Met Chateauneuf-du-pape als belangrijkste exponent van deze rijke, verleidelijke wijnen, heeft dit deel van Frankrijk historische een grote naam opgebouwd. Niet elke wijn uit dit befaamde dorp maakt de hoge verwachtingen echter waar. Andersom zijn er in omliggende stadjes, zoals Gigondas, Vacqueyras en het recent 'gepromoveerde' Cairanne producenten te vinden die de kwaliteit van middelmatige Chateauneufs ruim ontstijgen. Naast deze 'village'-wijnen, wordt een geweldige hoeveelheid wijn geproduceerd onder de noemer Côtes du Rhône.